woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Staking Telesur opgeheven

lees ook ...

Venezuelaanse ambassadeur doet mee aan lezingen cyclus SDI

Ambassadeur Ayerim Flores Rivas van Venezuela heeft op 23 mei een presentatie verzorgd aan Surinaamse diplomaten als onderdeel van de lezingencyclus van het Surinaams Diplomaten Instituut (SDI). Het b...

De bedrijfsactiviteiten van Telesur worden genormaliseerd. Per vandaag is de staking voor twee weken opgeschort. Vanaf woensdag 25 augustus 2021 gelden de reguliere openingstijden van 7 uur ‘s morgens tot zes uur ‘s avonds met uitzondering van de branches Tamanredjo en Havenlaan, die tot 15.00 uur open zijn.

Er was door de directie een kortgeding aanhangig gemaakt tegen de bond bij Telesur. Echter is het niet tot een behandeling gekomen, want partijen gaan proberen om via dialoog te komen tot een oplossing.

Vorige week woensdag had de bond, onder leiding van Harvey Panka, besloten om het werk per direct neer te leggen. Er is ook een onderhoud geweest met vicepresident Ronnie Brunswijk. Het resultaat was echter niet bevredigend voor de bond.

De vakbond eist het vertrek van de directeur en de Raad van Commissarissen. Of die eis nog overeind staat is onduidelijk. De salarissen van het personeel zouden tot september 2022 gegarandeerd zijn.

Bondsvoorzitter Panka zei onlangs nog dat opeenvolgende regeringen Telesur steeds als een graaipot hebben gezien. Volgens hem was er vroeger een sterke directie die sommige zaken kon tegenhouden. Het eerste wat de vorige regering deed was de toenmalige directie vervangen en haar pionnen plaatsen, waardoor ze haar gang kon gaan.

Vaak genoeg wordt ervan uit gegaan dat een nieuwe regering aantreedt en daarmee ook een nieuwe RvC wordt aangesteld en dat zaken anders zullen aangepakt zullen worden. Echter blijkt dat het beleid wordt voortgezet.

Uit de cijfers van het vorig boekjaar blijkt dat de koersverliezen van Telesur 43 miljoen US dollar bedragen omdat nog steeds tegen een koers van SRD 12.50 diensten worden aangeboden, terwijl de centrale bank koers al geruime tijd hoger ligt. De bond pleit daarom ervoor dat de koers waartegen de diensten worden aangeboden wordt bijgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaking Telesur opgeheven