donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Staking MZ verlamd vaccinatie achterland

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

Werknemers van de Medische Zending zijn maandag spontaan in actie gegaan, uit misnoegen over hun financiën. Deze algehele werkneerlegging kan een belemmering vormen voor de geplande vaccinatie op 9 juli te Botopasi. Het gaat hier om de eerste covid-19 vaccinatie campagne in Sipaliwini.

“Wij hebben geen problemen met onze werkgever, maar de vakbond behartigt onze belangen niet”, zegt MZ-medewerker Eugene Emanuel van polikliniek Witagron  over de staking. “In Paramaribo ontvangen collega’s in de zorg een Covid-19-toelage, maar wij in het binnenland niet. De vakbond neemt ons niet serieus, terwijl wij maandelijks 1 procent van ons salaris overmaken op de rekening van de vakbond.”

Hij zegt verder dat de vakbond brieven van de medewerkers niet beantwoord. De klachten betreffen huisvesting, salarisverhoging, standplaats en beschikbaarheidstoelage.

Personeelsleden hebben de MZ-directie niet rechtstreeks geïnformeerd over de werkneerlegging. Maureen van Dijk-Wijngaarde, onderdirecteur medische zaken, betreurt de actie: “Elke werkneerlegging is zeer onwelkom, want wij hebben geen reservepersoneel en tijdens een uitbraak en vaccinatie-activiteiten is juist meer inzet vereist.”

De actie lijkt op een wilde staking, want de vakbond is niet op de hoogte gesteld zegt een polihoofd. Roy Haverkamp voorzitter van de Medische Zending Werknemers Organisatie was niet te bereiken voor commentaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaking MZ verlamd vaccinatie achterland