maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(2)

Stakende Volksgezondheidsmedewerker valt bezoeker ministerie aan

lees ook ...

President Santokhi naar Brazilië afgereisd

Vandaag is Presdident Santokhi naar Brazilië vertrokken om samen met de overige elf Zuid-Amerikaanse staatshoofden van gedachten te wisselen over het integratieproces van onze regio.  Deze bijeenko...

Tijdens een protestactie van zorgwerkers bij het Ministerie van Volksgezondheid op donderdag 20 april 2023 heeft zich een ongepaste situatie voorgedaan. Hierbij hebben enkele protesterenden een bezoeker van het ministerie op ongepaste wijze fysiek bejegend, waarbij eigendommen van de bezoeker zijn vernietigd.

Het ministerie heeft na het analyseren van de videobeelden geconstateerd dat dit handelen getypeerd kan worden als afkeurenswaardig, mensonterend en onacceptabel. De persoon in kwestie is bij het ministerie bekend en op vrijdag 21 april heeft de leiding van het ministerie een overleg gehad met de genoemde heer, waarbij de kwestie is besproken. Bij dit gesprek was een vertegenwoordiging van de vakbonden aanwezig. De vakbond deelt dezelfde mening als het ministerie.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich op gepaste wijze verontschuldigd naar de burger en de kwestie is besproken naar tevredenheid. Het ministerie erkent het recht van protest, vrije meningsuiting en beleving van de democratische beginselen, maar stelt zich op het standpunt dat aan dit recht geen gewelddadigheden ontleend mogen worden en dat dit niet getolereerd zal worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStakende Volksgezondheidsmedewerker valt bezoeker ministerie aan