dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Stakeholders Bigi Pangebied bijgepraat over Mangrove project

lees ook ...

LVV-minister onderstreept belang van voedselzekerheid in Sur...

Op woensdag 17 juli 2024 heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) zijn zorgen uitgesproken over de voorspelde regenval. Se...

Een delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van de Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), heeft woensdag een bijeenkomst gehad met touroperators, het Visserscollectief, enkele landbouwers en lodgehouders van het Bigi Pangebied. Het doel van de bijeenkomst was om deze stakeholders te informeren over het Blue Carbon project, dat gericht is op het planten en monitoren van mangrovebomen in het genoemde gebied.

Carol Lieveld, de Project Manager, benadrukte tijdens de meeting dat het project zich richt op het onderzoeken en behouden van mangrovebomen die momenteel sterven. Er zal grondig worden onderzocht wat de oorzaken zijn van het afsterven en welke maatregelen genomen kunnen worden om deze bomen te behouden. Daarnaast wordt ook gekeken naar de bredere impact van mangroven op het Bigi Pangebied.

Het Blue Carbon project heeft een looptijd van 4 jaar en wordt gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Voorafgaand aan de meeting met de stakeholders heeft de delegatie een kennismakingsbezoek gebracht aan Districtssecretaris S. Shiamrai.

Dit initiatief markeert een belangrijke stap in het behoud en duurzaam beheer van de mangroven in het Bigi Pangebied, met de betrokkenheid en steun van lokale belanghebbenden en internationale partners.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStakeholders Bigi Pangebied bijgepraat over Mangrove project