zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Stageplekken nodig voor AdeKUS-studenten

lees ook ...

Vraag naar Surinaams technisch personeel in Nederland

Er is een grote vraag naar technisch personeel in Nederland. Deze groeit niet alleen in de gezondheidszorg maar ook in de bouw, techniek en electro. Surinaamse arbeiders met een technische achtergrond...

“Wij als DNA koesteren deze studenten. Samen met parlementsvoorzitter Marinus Bee, zullen mogelijkheden bekeken worden om stageplekken voor jullie te creëren binnen het overheidsapparaat en ook binnen het parlement. Niet alleen het theoretisch gedeelte op de universiteit is belangrijk, maar ook dat studenten in de rit van de studie alvast stage kunnen lopen om praktijkervaring op te doen,” zei de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Sharman, bij de afsluiting van de Bestuurskundeweek van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS).

Hij vindt dat studenten moeten weten wat hen te wachten staat wanneer ze zijn afgestudeerd. Studenten van de studierichting Public Administration worden opgeleid om een bijdrage te kunnen leveren aan het identificeren van maatschappelijke problemen op nationaal-, regionaal- en internationaal niveau. Oplossingsmodellen aandragen op basis van onderzoek bij het formuleren, vaststellen, implementeren en evalueren van beleid en beleidsvraagstukken zijn hierbij ook van belang.

De Bestuurskundeweek heeft van maandag 14 tot en met vrijdag 18 februari 2022 geduurd en is gehouden in het Campus Café op het AdeKUS-complex . Het geheel is georganiseerd door de studierichting Public Administration van AdeKUS. Het doel van deze week was om enerzijds de studierichting te profileren binnen de Surinaamse samenleving en anderzijds om de studenten voor te bereiden op de praktijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStageplekken nodig voor AdeKUS-studenten