zondag 27 november 2022
27.8 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Stageplekken nodig voor AdeKUS-studenten

lees ook ...

Despite having been independent for 47 years, Suriname is st...

The country of Suriname is still not united. There are still differences. Harrit Ramdien, a VHP assembly member, says she will keep bringing up nation building. She is unsure of when we shall unite as...

“Wij als DNA koesteren deze studenten. Samen met parlementsvoorzitter Marinus Bee, zullen mogelijkheden bekeken worden om stageplekken voor jullie te creëren binnen het overheidsapparaat en ook binnen het parlement. Niet alleen het theoretisch gedeelte op de universiteit is belangrijk, maar ook dat studenten in de rit van de studie alvast stage kunnen lopen om praktijkervaring op te doen,” zei de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Sharman, bij de afsluiting van de Bestuurskundeweek van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS).

Hij vindt dat studenten moeten weten wat hen te wachten staat wanneer ze zijn afgestudeerd. Studenten van de studierichting Public Administration worden opgeleid om een bijdrage te kunnen leveren aan het identificeren van maatschappelijke problemen op nationaal-, regionaal- en internationaal niveau. Oplossingsmodellen aandragen op basis van onderzoek bij het formuleren, vaststellen, implementeren en evalueren van beleid en beleidsvraagstukken zijn hierbij ook van belang.

De Bestuurskundeweek heeft van maandag 14 tot en met vrijdag 18 februari 2022 geduurd en is gehouden in het Campus Café op het AdeKUS-complex . Het geheel is georganiseerd door de studierichting Public Administration van AdeKUS. Het doel van deze week was om enerzijds de studierichting te profileren binnen de Surinaamse samenleving en anderzijds om de studenten voor te bereiden op de praktijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStageplekken nodig voor AdeKUS-studenten