vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Stageplekken nodig voor AdeKUS-studenten

lees ook ...

Volksgezondheid en bonden moeten in dialoog na rechterlijke ...

Het ministerie van Volksgezondheid zal vanmiddag de bonden van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) ontvangen. Deze afspraak is gemaakt na een uitspraak van de rechter op woensdag, waar...

“Wij als DNA koesteren deze studenten. Samen met parlementsvoorzitter Marinus Bee, zullen mogelijkheden bekeken worden om stageplekken voor jullie te creëren binnen het overheidsapparaat en ook binnen het parlement. Niet alleen het theoretisch gedeelte op de universiteit is belangrijk, maar ook dat studenten in de rit van de studie alvast stage kunnen lopen om praktijkervaring op te doen,” zei de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Sharman, bij de afsluiting van de Bestuurskundeweek van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS).

Hij vindt dat studenten moeten weten wat hen te wachten staat wanneer ze zijn afgestudeerd. Studenten van de studierichting Public Administration worden opgeleid om een bijdrage te kunnen leveren aan het identificeren van maatschappelijke problemen op nationaal-, regionaal- en internationaal niveau. Oplossingsmodellen aandragen op basis van onderzoek bij het formuleren, vaststellen, implementeren en evalueren van beleid en beleidsvraagstukken zijn hierbij ook van belang.

De Bestuurskundeweek heeft van maandag 14 tot en met vrijdag 18 februari 2022 geduurd en is gehouden in het Campus Café op het AdeKUS-complex . Het geheel is georganiseerd door de studierichting Public Administration van AdeKUS. Het doel van deze week was om enerzijds de studierichting te profileren binnen de Surinaamse samenleving en anderzijds om de studenten voor te bereiden op de praktijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStageplekken nodig voor AdeKUS-studenten