zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
4.1
(7)

Stad onveilig met agressieve parkeer junkies en defecte verkeerslichten

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk prijst verpleegkundigen tijdens Marw...

Ter ere van de Dag der Verpleging bracht vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk een bezoek aan het Marwina Ziekenhuis in het district Marowijne. Op uitnodiging van de ziekenhuisleiding kwam de regeringsf...

Paramaribo werd nog een paar jaar geleden City of Smiles genoemd. Onze historische binnenstad werd bekend vanwege de monumentale gebouwen. Het is verontrustend dat Paramaribo en omstreken steeds onveiliger wordt op elk gebied.

Eisen 50 SRD voor parkeren
Agressieve parkeer junkies maken parkeren onveilig. Vooral vrouwelijke automobilisten worden bedreigd door parkeer junkies dat wanneer ze geen 50 SRD vooraf betalen om op
de auto te letten wanneer zij terugkomen hun ruitenwissers verwijderd zullen zijn. Je bent
verplicht om vooraf te betalen anders krijg je scheldkanonnades over je heen en wordt je op de koop toe nog bedreigd.

Bij elke groot evenement in en rond Paramaribo worden vele vrouwen bedreigd. Dit kan niet zo doorgaan. De parkeer junkies maken het echt te bont. Wanneer je geeft wat je hebt, schelden zij jou uit en schreeuwen tegen je: “niet eens een kauwgom, kan ik ermee kopen!” Wat kan de weerloze vrouw ondernemen om zichzelf te beschermen tegen deze criminelen? Het kan niet zo doorgaan.

Zwervers probleem
Dit fenomeen is weer iets dat vrouwen treft in het verkeer. Een zwerver die aan de J.A. Pengelstraat hoek Dokter Sophie Redmondstraat het verkeer daar hinderde is een keer op een mevrouw haar autoruit gaan liggen. Wat is het beleid met betrekking tot het zwervers
probleem? Is het zo moeilijk om voor zo een kleine bevolking van amper 650.000 zielen een oplossing te vinden voor het zwervers probleem. Bij bijna elke verkeerslicht in de stad komt een zwerver op je autoruit tikken voor geld.

Deze ergernis treft weer vooral vrouwen en is geen gezicht voor toeristen. Indien men serieus is om toerisme te bevorderen zou men allang iets hieraan doen. Maar het lijkt alsof onze beleidsmakers zich op dat gebied niet storen. Waarmee is men zo bezig? Bezig geld bij elkaar te harken om de verkiezingscampagne  te financieren ?

Gevaarlijke verkeerssituaties
Terwijl het Ministerie van Openbare Werken bij de ingang van dit ministerie ter verfraaiing heel wat franjes van oranje lichtjes op het wegdek plaatst, neemt het ministerie het niet nauw met de verkeersveiligheid in de stad. Te vaak is de binnenstad maar ook
verkeerslichten aan de rand van Paramaribo onveilig door steeds defecte verkeerslichten, dit zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties.

Het kan gebeuren dat een verkeerslicht uitvalt, maar dat het weken soms zelfs twee maanden duurt om het verkeerslicht te herstellen gaat het verstand te boven. Is er weer geen geld voor deze essentiële zaken? Of stelt men alweer de verkeerde prioriteiten?

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnStad onveilig met agressieve parkeer junkies en defecte verkeerslichten