zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Stabiele stroomvoorziening voor Saramacca

lees ook ...

President Santokhi verlengt onderhandelingen energietarieven...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de gezamenlijke vakbonden en het technische team van de regering meer tijd gegeven om de onderhandelingen over de verhoogde energietarieven o...

Het einde van regelmatige stroomonderbrekingen in het district Saramacca is in zicht. Op 14 mei jongstleden werd het startsein gegeven door Marcel Eyndhoven, de technisch directeur van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS), voor het aanleggen van nieuwe transmissielijnen in het district. Aanwezig waren districtscommissaris Sherin Bansi-Durga en de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran.

Eind eerste kwartaal 2025 moet goede stroomvoorziening in het gebied een feit zijn. Momenteel ligt het elektriciteitsnetwerk in afgelegen bosgebieden. Bij storingen zijn reparaties niet gemakkelijk. Er is ook ontwikkeling in het gebied door de uitgifte van gronden, waardoor de elektriciteitsvoorziening onder nog meer druk komt te staan. Nieuwe transmissielijnen zijn daarom een noodzaak. In Nickerie werd op 23 november 2023 het startsein gegeven voor de officiële uitbreiding van de transmissielijnen in Suriname.

Directeur Eyndhoven drukte de gemeenschap op het hart om begrip, geduld en medewerking te verlenen. Hij garandeerde dat de gemeenschap tijdig op de hoogte gebracht zal worden van ontwikkelingen tijdens de uitvoering.

Dit project is gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB), en wordt uitgevoerd door Kalpataru Projects International Limited. Het doel is efficiëntere en duurzamere elektriciteitsvoorzieningen te leveren aan de gemeenschap van Saramacca en op die manier de sociale en economische ontwikkeling bevorderen. Het slecht weer en de verkeersproblemen zijn een uitdaging bij het uitvoeren van dit project.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStabiele stroomvoorziening voor Saramacca