Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Staatsziekenfonds heeft weer een directeur

Geplaatst

op

Amar Randjitsing, Directeur Staatsziekenfonds

De 50-jarige Amar Randjitsing zwaait vanaf gisteren de scepter bij de Stichting Staatsziekenfonds (SZF). Randjitsing werd geïntroduceerd door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij volgt Ricky Kromodihardjo op, die op 30 juli 2020 werd bedankt. Volgens de nieuwe algemeen directeur staat het SZF voor de uitdaging om meer dan ooit prioriteit te geven aan het inlopen van achterstanden, waaronder jaarrekeningen en begrotingen.

Het in kaart brengen van de kosten-batenanalyse is een van de belangrijkste doelen van de SZF-topman, zodat de financiële positie van het staatsbedrijf zichtbaar gemaakt wordt. Hiermee kan vastgesteld worden welke maatregelen of procedures noodzakelijk zijn om de interne beheersing van de organisatie goed te monitoren, zodat dit op termijn positief doorwerkt naar de externe organisaties, meldt de afdeling Corporate Communications van het SZF.

Randjitsing wil door een goede verstandhouding met alle belanghebbenden het bedrijf verder tillen naar hogere niveaus. De algemeen directeur gaat voor waarborging van de continuïteit. Het formuleren van beleidsdoelen op kort-, middellang- en lang termijn zijn enkele concrete eerste actiepunten. De taken die hieruit voortvloeien, zullen leiden tot acties die ondernomen moeten worden om de statutaire doelstellingen verder te realiseren.

De nieuwe topman bij het SZF is bedrijfseconoom en heeft een decennialange ervaring in het verzekeringswezen. Bij de verzekeringsmaatschappijen Assuria en Parsasco heeft hij gediend in topfuncties. Hij heeft bij Parsasco ruim twintig jaar gefungeerd als general manager.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kritische burger
dinsdag 6 oktober 2020 12:51

na Hindoestanen /Hindoestanie e draai a kondre. Belangrijke posten . Niets mis mee zolang iedereen er profijt van heeft.

Bryan
dinsdag 6 oktober 2020 16:40

Alweer een koelie.
Alweet een koelie.

Papa Sranan
dinsdag 6 oktober 2020 23:45

Het gaat niet zozeer om de man zelf en zijn etniciteit. Het gaat om de president, die de mond bol had van de transformatie van zijn etnische partij. Nu blijkt dat hij de andere etnische groepen heeft misbruikt. De personen die steeds naar voren komen lijken in verband te staan met de etnische stin futu’s van de vhp. En nu hij de zetels heeft, komt er, van deze partij, een eenzijdig etnisch beeld naar voren.Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen