Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Staatsvervoer in Suriname vanaf 1 november weer gegarandeerd

Geplaatst

op

Boten Ware Zes Maanden Aan De Ketting. Beeld Youtube

Personen die gedurende een lange periode geen gebruik konden maken van het staatsvervoer kunnen dat vaanf 1 november weer. Vanaf die dag zullen de bus- en boothouders van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB), die zorgen voor staatsvervoer, weer hun diensten verlenen.

De verhoogde tarieven zijn goedgekeurd door de raad van ministers. NVB moet de missive wel nog krijgen. Volgens de waarnemend president-commissaris bij het NVB, Fariyal Renfurm, is bij het vaststellen van de tarieven rekening gehouden met de sociaal zwakkere mensen.

Deze week nog zal het NVB via de media het publiek informeren over de nieuwe tarieven. Vaststaat dat het stadstarief van SRD 0,85 wordt verhoogd naar SRD 2,50. Busritten binnen de districten kosten tussen de SRD 5 en SRD 6. Het tarief naar Albina was SRD 8,50 en wordt opgeschroefd naar SRD 30.

Er is nog een voorraad aan oude kaartjes, zegt Renfurm. Die zullen, ondanks de tariefaanpassing, normaal worden gebruikt. Daarom is het volgens haar belangrijk dat het tarief wordt aangegeven op de bussen.

Culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen