maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie zorgt voor 150 extra flessen zuurstof

lees ook ...

Nog een aanhouding in drugszaak Tibiti

Een derde verdachte R. H. kon afgelopen zondag aan de Martin Luther Kingweg worden aangehouden in de drugszaak van Tibiti. Duizend kilogram cocaine is op 6 september jongstlede onderschept. Een hui...

Staatsolie ziet het als zijn maatschappelijke plicht om bij te dragen aan een gezonde samenleving. Dit zegt het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf heeft gekozen om bij te dragen aan de zuurstofbehoefte van patiënten. Kort geleden dreigde er een zuurstof tekort te ontstaan in ons land. Optreden van de autoriteiten heeft dit afgewend.

Het bedrijf heeft dinsdag zestig zuurstofflessen geschonken aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo ten behoeve van covid-19-patiënten. De oliemaatschappij is van plan om totaal 150 zuurstofflessen te schenken aan de gezondheidszorg.

De reguliere  aanvoer  van zuurstof  werd gestremd, waardoor er een tekort dreigde te ontstaan. Een partij zuurstofflessen  is gehaald uit Frans-Guyana om het tekort op te heffen. Nu zijn er twee militaire zuurstofcontainers van Nederland ontvangen, waarmee medische zuurstof gemaakt kan worden.

Staatsolie wil graag bijdragen aan het optimaliseren van de Covid-19-zorg, en adviseert de gemeenschap ook om de maatregelen en protocollen strikt na te leven. Vaccineren wordt door het bedrijf als “duurzame oplossing” gezien. “Een hoge vaccinatiegraad in een aantal landen wereldwijd laat ons zien dat die samenlevingen veilig weer open kunnen. Terug naar normaal willen we allemaal. Wij vragen de samenleving dan ook zich te laten vaccineren zodra u de gelegenheid krijgt”, volgens Staatsolie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie zorgt voor 150 extra flessen zuurstof