vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(2)

Staatsolie voert luchtonderzoek uit voor nieuwe oliereserves in Surinaamse

lees ook ...

Mathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defen...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie benadrukte tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren, die hebben deelgenomen aan drie cursussen, het belang van het dagelijks verleggen van gr...

Staatsolie voert momenteel vanuit de lucht een zoektocht uit naar nieuwe oliereserves op het vasteland (onshore). Om de risico’s van deze exploratie te minimaliseren, wordt vanuit de lucht geprobeerd gebieden met een verhoogd potentieel voor ondergrondse olie te identificeren. Dit project is in de tweede week van december 2023 gestart na anderhalf jaar voorbereiding. Het doel van dit onderzoek is het ontdekken van nieuwe olievoorraden om de olieproductie op de lange termijn te waarborgen.

De gebruikte methode voor het opsporen van olievoorkomens op het vasteland vanuit de lucht staat bekend als Airborne Gravity Gradiometry (AGG). Een klein vliegtuig volgt een vooraf bepaald patroon over een groot deel van de kustvlakte van Suriname. In dit vliegtuig is een speciale meter (gravimeter) geïnstalleerd, die in korte tijd zeer nauwkeurige informatie over de zwaartekracht verzamelt.

Het vliegtuig traverseert de kustvlakte van zuid naar noord op een minimale hoogte van 150 meter, en de route beslaat een afstand van 20 tot 25 km van de kustlijn naar het zuiden, en vanaf de Nickerierivier tot en met het midden van Commewijne. De geplande vlieglijnen zullen in totaal 16.742 kilometer bedragen. Deze strategie vergroot de kans op het lokaliseren van gebieden met mogelijke ophopingen van olie en/of gas. Nadat de gegevens zijn verzameld, zullen deskundigen evaluaties uitvoeren. Daarnaast zullen de vergaarde gegevens dienen als basis om onshore-blokken aantrekkelijker te maken voor mogelijke investeerders, zoals aangegeven door het bedrijf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie voert luchtonderzoek uit voor nieuwe oliereserves in Surinaamse