dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
3
(2)

Staatsolie verduidelijkt term ‘koolwaterstoffen’ van Blok 52

lees ook ...

Stichting ‘help a star’ gaat minder bedeelde kin...

De Stichting Help A Star voor de helft bestaande uit Surinamers, is opgericht om door middel van ondersteuning op diverse wijze, kinderen in de wereld die onder moeilijke omstandigheden leven, hun pot...

De vondst van koolwaterstoffen in Suriname door Petronas, die met ExxonMobil in Blok 52 elk een fifty/fifty belang heeft, werd gedaan na boring van de Sloanea-1-exploratieput in Blok 52. Na deze vondst waar op 11 december door hen gewag van werd gemaakt, legt Staatsolie Suriname voor de leken onder ons uit, wat koolwaterstoffen precies zijn. 

Bij de vondst in de Sloanea-1-exploratieput wordt gesproken van koolwaterstoffen. De term koolwaterstoffen is een verzamelnaam voor aardgas, condensaat en aardolie. Condensaat is een complexe koolwaterstofverbinding, lichter dan aardolie en zwaarder dan aardgas.

In de Sloanea-1-exploratieput zijn verschillende koolwaterstofhoudende zandsteenpakketten aangetroffen met goede reservoirkwaliteiten. Deze zitten in het Campaniaanse gedeelte dat een geologische, miljoenen jaren oude afzetting is in de ondergrond. Verdere analyse van de putgegevens zullen uitwijzen om wat voor type koolwaterstoffen het gaat.

Blok 52 heeft een oppervlakte van 4.749 km² en ligt ten noorden van de kust van Paramaribo. De Sloanea-1-exploratieput is geboord tot een totale diepte van 4.780 meter.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie verduidelijkt term 'koolwaterstoffen' van Blok 52