dinsdag 23 april 2024
29 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie tekent MoU met Trinidadiaanse bedrijven

lees ook ...

Dodelijke afloop bij gewapende overval in Livorno: verdachte...

Vanochtend heeft zich een tragische gebeurtenis voorgedaan in het politieressort Livorno, waarbij een 39-jarige persoon met de initialen R.K. het slachtoffer is geworden van een gewapende roofoverval....

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft maandag een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de partners Heritage Petroleum Company Limited en Paria Fuel Trading Company Limited, beide uit Trinidad & Tobago. De overeenkomst werd getekend door de directeuren van de drie bedrijven, in bijzijn van de minister van Energie van Trinidad, Stuart Young.

De partijen komen met het tekenen van het MoU overeen om besprekingen aan te gaan met betrekking tot het identificeren van wederzijds voordelige partnerschapsmogelijkheden op drie gebieden. Het gaat om exploratie en productie, handel en marketing, en Environmental, Social & Governance (ESG), oftewel Milieu, Maatschappij & Governance.

Heritage Petroleum Company Limited (Heritage) is vanaf 1 december 2018 operationeel met een focus op exploratie, ontwikkeling, productie en verkoop van crude olie. De productie is +/- 40.000 barrels olie per dag waarvan ongeveer 50% uit de offshore-productie en het ander deel door de on-shore-productie en samenwerkingen met andere bedrijven.

Paria Fuel Trading Company Limited (Paria Fuel) is een dochteronderneming van Trinidad Petroleum Holdings en is verantwoordelijk voor invoer en lokale distributie van geraffineerde brandstof en verkoop van aardolieproductie. Ongeveer 45.000 barrels aan brandstofproducten worden per dag verhandeld in Trinidad en de regio. De komende maanden zullen de mogelijkheden op de hierboven genoemde gebieden verder worden onderzocht en ontwikkeld.

De ondertekening van het MoU luidt de start van de samenwerking tussen de respectieve staatsenergiebedrijven en het bouwen van sterkere relaties tussen de energiesectoren van Suriname en Trinidad en Tobago.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie tekent MoU met Trinidadiaanse bedrijven