zondag 21 april 2024
24 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
5
(2)

Staatsolie stopt SRD 29 miljoen in noodlijdende gezondheidszorg

lees ook ...

President Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te invest...

Dalian, een essentiële havenstad en economisch knooppunt van China aan de kust van de provincie Liaoning, verwelkomde de Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van 1...

Het Nationaal Herstelplan Zorg zal door Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. met SRD 29 miljoen worden ondersteund. Dit geld zal worden ingezet om de acute nood in de gezondheidssector te lenigen. Het geld, SRD 29 miljoen, zal via de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development ter beschikking worden gesteld.

De situatie in de gezondheidssector is zeer kritiek en de overheid vraagt het bedrijfsleven te ondersteunen met de uitvoering van het Nationaal Herstelplan Zorg. Staatsolies bijdrage dient ook als overbrugging van deze noodsituatie, omdat het voor het bedrijf heel belangrijk is dat de acute zorg in Suriname verzekerd is. Staatsolie hoopt dat zijn ondersteuning meerdere bedrijven zal motiveren om een bijdrage te leveren aan de uitvoering van het plan.

Voor de uitvoering van het herstelplan is een werkgroep ingesteld door het ministerie van Volksgezondheid. De werkgroep zal concrete projectvoorstellen indienen bij de Staatsolie Foundation voor goedkeuring. Aanvragen voor financiering van tijdelijk personeel, medische apparatuur en verbruiksartikelen zullen hierbij met voorrang worden behandeld.

Gezondheidszorg is een van Staatsolies aandachtsgebieden voor maatschappelijke investeringen. Genoemd kunnen worden de bijdrage in de strijd tegen Covid-19 en de donatieprojecten die zijn uitgevoerd voor ziekenhuizen en overige gezondheidsinstanties in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie stopt SRD 29 miljoen in noodlijdende gezondheidszorg