maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project

lees ook ...

Marvin Kathusing al twee weken vermist in Den Haag

Aan het begin van deze maand deed de familie van de 43-jarige Marvin Kathusing een dringende oproep omdat hij vermist werd. Twee weken later, ondanks intensieve zoekinspanningen, is er nog steeds geen...

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ziet geen reden om af te wijken van de geplande tijdlijn voor de ontwikkeling van het eerste offshoreproject in Suriname, geleid door TotalEnergies. In het Blok 58-project zijn verschillende mogelijkheden om de ontwikkeling te versnellen, maar ook factoren die extra inspanningen vereisen om de projectkosten onder controle te houden. “Op dit moment is het nog te vroeg om te speculeren over een vertraging van het project. Dit zal de komende maanden duidelijk worden na marktonderzoek van TotalEnergies. Mocht er extra inzet nodig zijn, dan zijn er nog steeds opties om eventuele vertragingen in te halen.”

De reactie van Staatsolie komt na opmerkingen van Patrick Pouyanné, voorzitter en chief executive officer (ceo) van TotalEnergies, tijdens een investeerderspresentatie op 7 februari 2024. Pouyanné noemde Blok 58 een cruciaal project voor zijn bedrijf en verklaarde dat er wordt gewerkt aan goedkeuring vóór eind 2024.

Staatsolie benadrukt dat momenteel veel olieprojecten wereldwijd lopen, wat samen met de wereldwijde inflatie heeft geleid tot stijgende kosten voor materialen en diensten. Op een vraag van een vertegenwoordiger van een investeringsbank over prijsstijgingen bij het boren van putten en andere activiteiten, en mogelijke effecten op projecten, benadrukte Pouyanné dat kosten zeker een rol spelen.

Tegelijkertijd wordt gekeken naar alternatieven om de impact van hogere prijzen op te vangen of wordt overwogen gunstigere momenten af te wachten voor het afsluiten van contracten met toeleveranciers. Het meenemen van de kosten is een cruciaal onderdeel van het besluitvormingsproces voor investeringen. Staatsolie benadrukt dat Pouyanné’s opmerkingen van toepassing waren op alle activiteiten van TotalEnergies en niet specifiek op Suriname.

Staatsolie heeft vertrouwen in TotalEnergies’ inzet om het Blok 58-project zo snel mogelijk te ontwikkelen. Staatsolie en TotalEnergies blijven zich richten op het uitvoeren van het project volgens de afgesproken tijdlijn, met als doel de eerste olieproductie te realiseren in 2028. Staatsolie belooft de gemeenschap op de hoogte te houden van eventuele nieuwe ontwikkelingen die afwijken van deze tijdlijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project