donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie Power Company Suriname houdt waterpeil in stuwmeer laag

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) zal vanaf woensdag tot vermoedelijk augustus het water in de Afobakadam op een bepaalde peil proberen te houden. De spuikleppen zullen open gegooid worden  om het waterniveau te doen dalen. Hiermee hoopt men het waterniveau geleidelijk te doen dalen. De waterstand die is ontstaan door de regenval van de afgelopen periode moet omlaag gebracht worden.

Het water in het stuwmeer is heel snel gestegen de afgelopen twee maanden door de zware regenbuien. De waterstand is nu 262,5 voet, amper 2,5 voet onder het maximum van 265 voet. SPCS heeft daarom besloten om vanaf woensdag enkele spuikleppen met tussenpozen open te doen, rekening houdend met het getij van de Surinamerivier. “Op deze manier wordt er alles aan gedaan om eventuele negatieve effecten benedenstrooms van het stuwmeer zoveel als mogelijk te beperken” zegt men.

Het spuien wordt over een langere periode uitgegooid. Afhankelijk van de regenbuien kan het tot eind augustus duren. De ministers van Natuurlijke Hulpbronnen en Regionale Ontwikkeling en Sport zijn door Staatsolie geïnformeerd en via de districtscommissarissen van Brokopondo, Para, Commewijne en Paramaribo zullen plaatselijke gemeenschappen tijdig op de hoogte worden gesteld over de periodes van het spuien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie Power Company Suriname houdt waterpeil in stuwmeer laag