zondag 21 april 2024
24 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
4.8
(4)

Staatsolie meldt regering over significante olievondst te Krabdagu

lees ook ...

Reyme pleit voor dienstplicht

Steven Reyme, A20-voorzitter erkent dat de gemeenschap te kampen heeft met verval van normen en waarden en dat de overheid dit moet aanpakken. Jongeren die niet meer naar school willen, moeten de juis...

De Surinaamse regering is door de leiding van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. geïnformeerd, dat er in het gebied bekend als ¨Krabdagu¨ een significante olievondst is gedaan. Volgens APA Corporation zou het gaan om meer dan 100 miljoen vaten. Dit goede nieuws komt amper enkele dagen na minder positieve berichtgeving. President Chandrikapersad Santokhi wijst erop dat een teken aan de wand moet zijn voor meer goed nieuws en kijkt uit naar de Final Investment Decision (FID).

De leiding van Staatsolie gaf namelijk ook aan de president door dat samen met de reeds eerder in het Sapakara reservoir bevestigde hoeveelheid, aangenomen mag worden, dat deze vondst de FID dichterbij brengt. Ook zou er zelfs een mogelijkheid zijn voor een grotere productie dan eerder gepland.

President Santokhi is recent nog ter oriëntatie op een boorplatform bij Apache geweest. Aldaar heeft hij de goede samenwerking en het wederzijds vertrouwen weer benadrukt. Kort na zijn bezoek komt dit goede nieuws welke zeer welkom is. Belangrijk is nu dat er is aangetoond dat er aantrekkelijke mogelijkheden zijn wat betreft deze en andere voorraden in dit gebied. Hierdoor is ook de deur verder open voor het bespreken van andere commerciële mogelijkheden.

Het is goed te weten dat de zogenaamde “local content” zich goed aan het voorbereiden is, meldt de Communicatiedienst Suriname. Dit is nog meer gebleken na het bezoek aan de Kuldipsingh aanmeersteiger. Maar ook de samenwerking tussen onder andere DP-world, Integra Marina en anderen zal leiden tot het heien van de eerste paal voor de eerste Surinaamse Shore-base. Dat Suriname zich voorbereidt, mag ook blijken uit het feit dat inmiddels nog 4 bedrijven de benodigde criteria voor het aanleggen van een shore-base hebben gehaald.

Het staatshoofd wijst erop dat meer vertrouwen steeds zal leiden tot grotere investeringen welke nu reeds zichtbaar zijn. Het moge duidelijk zijn dat deze regering de ambitie heeft om naast olie, hogere prioriteit te geven aan de productie van gas. Dit onder andere vanwege de steeds toenemende vraag naar gas als gevolg van de oorlog in Oost-Europa. Verder is gas een belangrijke grondstof voor het maken van kunstmest welke van eminent belang is voor het waarborgen van de wereldwijde voedselzekerheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie meldt regering over significante olievondst te Krabdagu