dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

Staatsolie krijgt Up-front bonus van oliegiganten

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

De Shallow Shore-blokken hebben Staatsolie Maatschappij een bonus opgeleverd. Qatar Petroleum, Total en Chevron zullen twee blokken exploreren. Staatsolie heeft aan de bedrijven een ‘vooraf’ bonus gevraagd voor deze blokken en oliegiganten zijn daarmee akkoord gegaan. De Staatsolie directeur, Annand Jagesar wil nog niet kwijt hoeveel de bonus precies is. De mededelingen daarover volgen nog, zegt hij.

Jagesar zegt dat Staatsolie een maximale bijdrage probeert te leveren aan de vooruitgang van de Surinaamse samenleving. In dat kader wordt dit jaar US$ 190 miljoen overgedragen vanuit de operaties aan de staat Suriname. Een groot deel van de bonus van de ‘bidding-round’ gaat ook naar de overheid, zegt Jagesar.

Er is veel interesse voor de Surinaamse olieindustrie. Naar zeggen van Jagesar wordt er nu hard gewerkt aan het aantonen van de hoeveelheid olie in de blokken voor de kust. “Helaas bleek de KesKesibron geen commercieel winbare olie te hebben. Maar, los van het programma in Blok 58, zullen Shell en Apache nog bronnen boren het komend jaar’, aldus Jagesar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie krijgt Up-front bonus van oliegiganten