zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie gastheer voor SEOGS: toonaangevende energiebijeenkomsten in Suriname

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

Staatsolie speelt gastheer voor de 4e Suriname Energy, Oil & Gas Summit (SEOGS), die vandaag van start gaat met als thema ‘De volgende fase van succes’. Het evenement vindt plaats in Royal Torarica en strekt zich uit tot 7 juni. Gelijktijdig fungeert Staatsolie als gastheer voor de jaarvergadering van de New Producers for Sustainable Energy (NP4SE), die gisteren van start is gegaan en doorloopt tot morgen.

De SEOGS is het toonaangevende evenement op het gebied van energie en offshore in het land en tevens het grootste energie-evenement in het Caribisch gebied.

De editie van SEOGS 2024 introduceert een derde tentoonstellingshal, waar een vierdaagse topconferentie, een tweedaagse technische conferentie, tweedaagse workshops en rondetafelgesprekken, een economisch empowermentprogramma voor vrouwen, een jeugd-empowermentprogramma en diverse evenementen, netwerkrecepties en zakelijke mogelijkheden voor partnerschappen en projecten worden gepresenteerd.

Het evenement vindt plaats in een cruciale periode voor het land. De eerste offshore olie-ontwikkeling met een prijskaartje van 9 miljard dollar bevindt zich in de planningsfase bij TotalEnergies, de exploitant van Block 58 voor de kust van Suriname.

Het aantal ontdekkingen blijft toenemen, met recente successen in Block 52 van Petronas. In de Fusaea-1-put ontdekte het bedrijf verschillende olie- en gashoudende Campaniaanse zandsteenreservoirpakketten, waarmee Fusaea de derde vondst voor het blok werd. Volgens Wood Mackenzie, een Brits adviesbureau, zouden Fusaea en de eerdere ontdekking van Roystonea een ontwikkeling van 100.000 vaten per dag kunnen ondersteunen, met naar schatting bijna 400 miljoen vaten olie-equivalent.

Meer dan zeventig deelnemers uit vijftien landen nemen deel aan de jaarvergadering van NP4SE, een samenwerkingsverband van overheden van 22 voornamelijk olie- en gasproducerende landen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie gastheer voor SEOGS: toonaangevende energiebijeenkomsten in Suriname