dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie en Total praten over invulling Local Content

lees ook ...

Online portaal Belastingdienst verbeterd

Het online portaal van de Belastingdienst Suriname is op maandag 30 januari jongstleden verbeterd. Dit zorgt voor meer mogelijkheden binnen het portaal. Tijdens de werkzaamheden was het portaal gedure...

De leiding van  Staatsolie deelde op  25 mei 2021 haar inzichten met betrekking tot local content met  een regeringsdelegatie tijdens een onderhoud op het Kabinet van de President. Deze meeting volgde na het overleg dat de regering vorige week had met  van de coalitie met bedrijfsleven organisaties, die de benadering van de regering over local content wilden weten.

Staatsolie Maatschappij Suriname NV en oliemaatschappij Total zullen de huidige en toekomstige behoeften van de multinational onderzoeken waarna er bekeken zal worden aan welke behoeften Surinaamse ondernemers kunnen voorzien en gekoppeld kunnen worden. Staatsolie NV zal de ondernemers in kwestie trainen voor hun bijdrage  in het kader van local content. De leiding van  Staatsolie deelde op  25 mei 2021 haar inzichten met betrekking tot local content met  een regeringsdelegatie tijdens een onderhoud op het Kabinet van de President. Deze meeting volgde na het overleg dat de regering vorige week had met  van de coalitie met bedrijfsleven organisaties, die de benadering van de regering over local content wilden weten.

Staatsolie-directeur Annand Jagesar zei dat president Chandrikapersad Santokhi meer informatie van het bedrijf wilde over local content en de shore base. Dit laatste betreft een nieuwe haven in verband met de off shore-olievondsten. Zowel het staatshoofd als vicepresident Ronnie Brunswijk en enkele ministers werd hierover van informatie voorzien. De vragen gesteld door de regeringsfunctionarissen zullen op een ander moment beantwoord worden. President Santokhi stelde voor, de diensten door lokale ondernemers geleverd, te optimaliseren.

Directeur Jagessar van het Staatsbedrijf geeft aan dat de ook mensen die ervaring hebben bijgeschoold zullen moeten  worden vanwege het ‘gevaarlijke’ werk op zee. “We gaan de mensen wat moeten bijscholen  en helpen met trainingen”, zegt de  directeur. Uit studies is gebleken dat lokale ondernemers ietwat zwak zijn op het gebied van Health, Safety and Environment System (HSE). Staatsolie gaat helpen dit systeem bij deze lokale ondernemingen verder te ontwikkelen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie en Total praten over invulling Local Content