donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie en GOw2 verzekeren brandstoflevering tijdens onderhoud raffinaderij

lees ook ...

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieve...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden ges...

Van 16 februari tot en met 5 april 2024 zal Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. zijn raffinaderij in Tout Lui Faut tijdelijk sluiten voor een uitvoerige onderhoudsbeurt, ook wel bekend als een turnaround (TA). Deze belangrijke onderhoudsstop, die elke vier jaar plaatsvindt, is cruciaal voor het waarborgen van de veiligheid en de betrouwbaarheid van de installaties voor de toekomst.

Gedurende deze periode staan er meer dan 800 inspectie-, reinigings-, reparatie-, vervangings- en testwerkzaamheden op het programma. Staatsolie zal voor deze omvangrijke taak samenwerken met ongeveer 900 werknemers en 33 aannemersbedrijven, waarvan bijna de helft uit lokale krachten en bedrijven bestaat.

De hoofdaannemer voor dit project is Dick & Doof uit Curaçao, een gerenommeerde speler op het gebied van TA-werkzaamheden. De voorbereidingen voor deze grootschalige onderhoudsbeurt zijn reeds meer dan twee jaar geleden van start gegaan.

Gedurende de sluiting van de raffinaderij zal er een tijdelijke stop zijn op de productie van brandstof. Om te verzekeren dat de brandstofvoorziening ononderbroken doorgaat, hebben Staatsolie en haar dochteronderneming GOw2 voldoende voorraad aangelegd.

Indien nodig, zal GOw2 extra brandstof importeren om te garanderen dat de verkoop bij de GOw2-servicestations voortgezet kan worden.
Staatsolie is vastberaden om deze uitgebreide onderhoudswerkzaamheden binnen de gestelde tijd en budget uit te voeren, met een sterke focus op veiligheid. De raffinaderij wordt naar verwachting op 5 april weer volledig operationeel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie en GOw2 verzekeren brandstoflevering tijdens onderhoud raffinaderij