dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie doneert US$ 1 miljoen voor verbetering gezondheidszorg in Suriname

lees ook ...

Onvrede bij Surinaamse servicestationhouders: Actie mogelijk...

Er heerst groeiende ontevredenheid onder de Surinaamse servicestation exploitanten. Sirodjenie Jankie, ondervoorzitter van de Surinaamse Service Station Exploitanten Bond (SSEB), heeft bevestigd dat e...

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft via de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de gezondheidszorg in Suriname. In het laatste kwartaal van 2022 werd een overeenkomst gesloten tussen het Nationaal Herstelplan Zorg (HPZ) en de Staatsolie Foundation, waarbij Staatsolie een bedrag van US$ 1 miljoen ter beschikking heeft gesteld. Deze donatie was bedoeld om te voorzien in de acute noden binnen de medische sector.

Als onderdeel van dit initiatief zijn sinds 2023 diverse projecten gefinancierd ten behoeve van gezondheidsinstellingen in heel Suriname. Op 4 juli 2024 werden in blije stemming drie projecten opgeleverd bij het Diakonessenhuis. Deze projecten, met een investering van ruim US$ 85.000 en 46.000 euro, omvatten apparatuur en benodigdheden voor de kinder- en oncologische zorg. Ook is er geïnvesteerd in een geavanceerd en efficiënter systeem voor het uitvoeren van operaties.

Deze oplevering markeert de succesvolle afronding van dit initiatief. In totaal zijn er 24 projecten uitgevoerd bij verschillende gezondheidsinstellingen. De projecten omvatten onder andere de aanschaf van apparatuur voor de kinderhart chirurgische missie en overige urgent nodige apparatuur, diverse medische verbruiksartikelen, medicijnen en de inrichting van het Education Center van het Academisch Ziekenhuis.

Gezondheidszorg is een van Staatsolie’s aandachtsgebieden voor sociaal maatschappelijke investeringen. Staatsolie blijft zich inzetten voor de Surinaamse gemeenschap en draagt actief bij aan de verbetering van de medische sector in het land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie doneert US$ 1 miljoen voor verbetering gezondheidszorg in Suriname