maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.3 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie directeur kondigt vierde SEOGS 2024 aan met optimisme

lees ook ...

Chinese delegatie bezoekt ministerie van ROS

Op 20 juni bracht een delegatie uit de Volksrepubliek China, onder leiding van Zhang Hongguo, vicevoorzitter van het Permanent Comité van het Wenzhou Gemeentelijk Volkscongres, een bezoek aan minister...

Annand Jagesar, directeur van Staatsolie Maatschappij Suriname, kondigt met veel enthousiasme de vierde editie van de Suriname Energy, Oil & Gas Summit & Exhibition (SEOGS 2024) aan, die plaatsvindt van 4 tot 7 juni 2024. “SEOGS is een toonaangevend evenement dat lokale en internationale belanghebbenden in de energie-, olie- en gassectoren samenbrengt. Het doel is om samenwerking te bevorderen, van ondergrondse exploratie tot pijpleidingbouw en platformproductie, evenals veiligheid en humanresourcesmanagement,” legt Jagesar uit. Staatsolie speelt een centrale rol in de organisatie van SEOGS 2024.

Versterking van Lokale Capaciteiten

Staatsolie zet zich in om de capaciteiten van lokale bedrijven te vergroten via diverse trainingsprogramma’s. “Onlangs heeft Staatsolie 24 lokale bedrijven getraind in het deelnemen aan aanbestedingen en het naleven van internationale standaarden op het gebied van financiële rapportage, veiligheid en milieubeheer,” aldus Jagesar. Hij benadrukt dat de Surinaamse overheid SEOGS consequent heeft gesteund en het succes ervan heeft verzekerd. “Dit jaar zal de president van Suriname een keynote speech houden en zullen andere regeringsfunctionarissen deelnemen aan paneldiscussies, om het belang van het evenement en de sterke steun van de staat te benadrukken,” voegt Jagesar toe.

Belangrijke Ontwikkelingen en Economische Kansen

Een cruciale ontwikkeling dit jaar is de verwachte definitieve investeringsbeslissing over Blok 58. Deze beslissing zal een katalysator zijn voor uitgebreide werkzaamheden en tal van kansen creëren op gebieden zoals lassen, machine-reparatie en meer. Lokale bedrijven worden aangespoord om zich voor te bereiden op de komende vraag en zich actief in te zetten in de sector.

Bevordering van Lokale Betrokkenheid

Om lokale betrokkenheid te stimuleren, biedt SEOGS 2024 aanzienlijk gereduceerde prijzen voor lokale deelnemers, waardoor het evenement toegankelijk wordt voor Surinaamse bedrijven en particulieren. Dit initiatief is gericht op een sterke lokale vertegenwoordiging en betrokkenheid, ondanks de hoge kosten van het organiseren van een internationale tentoonstelling. Jagesar verwacht dat SEOGS 2024 aanzienlijke economische voordelen zal genereren voor Suriname. De toestroom van bezoekers zal de horecasector een impuls geven, met volgeboekte hotels en drukke restaurants. Deze toename in bedrijvigheid zal ook andere sectoren zoals toerisme en transport ten goede komen, wat de algehele economie stimuleert.

Speciale Hoogtepunten en Onderwijsprogramma’s

Een speciaal hoogtepunt van SEOGS 2024 is de Local Content Day, die gewijd is aan het bevorderen van lokale bedrijfsparticipatie in de energiesector. “Op deze dag zullen discussies plaatsvinden die gericht zijn op het stimuleren van samenwerking en partnerschappen tussen Surinaamse bedrijven en internationale investeerders,” licht Jagesar toe. De verwachte economische spin-offs van SEOGS 2024 zijn enorm, met een toename van bedrijvigheid in de olie- en gassector die een rimpeleffect zal hebben op diverse industrieën, waaronder horeca, transport en voedselproductie. “Deze toename van de vraag zal talloze banen creëren en de economische groei in Suriname stimuleren,” merkt Jagesar op.

Toekomstgericht en Ondersteunend

Staatsolie ondersteunt ook onderwijsprogramma’s voor studenten, zoals die van het NATIN, om hen de kans te geven een studie in olie en gas te volgen. Daarnaast is Staatsolie van plan om lokale bedrijven voor te lichten over de offshore-industrie, zodat ze goed voorbereid zijn op nieuwe kansen. Volgens Jagesar is SEOGS 2024 meer dan alleen een evenement: “Het is een platform voor groei, samenwerking en economische ontwikkeling. Staatsolie nodigt alle Surinaamse bedrijven en individuen uit om deel te nemen aan SEOGS 2024. Dit evenement biedt een unieke kans om te netwerken, te leren en nieuwe zakelijke perspectieven te verkennen. Bezoek de tentoonstelling om de nieuwste technologieën en diensten te zien en ontdek hoe u kunt bijdragen aan en profiteren van de bloeiende energiesector in Suriname,” spoort Jagesar aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie directeur kondigt vierde SEOGS 2024 aan met optimisme