woensdag 7 juni 2023
25.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie boekt winst in 2020

lees ook ...

Terugblik op Pinksteren: het grootste wonder van Christus *

Wie is Jezus Christus? Onze redder en verlosser zeggen de Christenen. Een wijze leraar, een profeet zeggen Hindoes, Boeddhisten en Moslims ze weten ook dat Jezus iemand was die wonderen deed maar meer...

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft het boekjaar 2020 afgesloten met een geconsolideerde winst voor belasting van USD 98 miljoen. De geconsolideerde omzet bedroeg USD 432 miljoen. De Covid-pandemie heeft grote gevolgen gehad voor de inkomsten en bedrijfsvoering. Door gedisciplineerd de juiste maatregelen uit te voeren, is Staatsolie erin geslaagd de effecten van de pandemie het hoofd te bieden.

Het boekjaar 2020 is voor Staatsolie zowel inspirerend als markant geweest. In de loop van het jaar werden meerdere grote ontdekkingen gedaan in het offshore-gebied van Suriname. Ook kregen wij te maken met de gevolgen van de economische situatie in Suriname en de Covid-pandemie, maar hebben deze uitdagingen goed weerstaan. Het jaar sloten wij af met de herdenking van het 40-jarig bestaan van Staatsolie.

De jaarrekening over het boekjaar 2020 is op maandag 17 mei 2021 goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. In 2020 daalden de olieprijzen naar gemiddeld USD 41 per vat tegenover USD 54 per vat in 2019. Hierdoor moesten wij fors bezuinigen, terwijl de productie in stand moest worden gehouden tegen de laagst mogelijke kosten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
De Covid-pandemie en de response hierop in Suriname, waren de grootste maatschappelijke uitdagingen in 2020. Staatsolie nam ook hier zijn verantwoordelijkheid door bij te dragen aan het versterken van de zorgstructuren in het land en daarmee de zorg aan Covid-patiënten te optimaliseren.

Staatsolie was betrokken bij de oprichting van het Su4Su-fonds, een bedrijveninitiatief dat geld inzamelt om de Covid-19-response te optimaliseren. Samen met zijn partners in de offshore, heeft Staatsolie USD 600.000 bijgedragen aan dit fonds. Het Su4Su-fonds is onmisbaar gebleken bij de aankoop van apparatuur, persoonlijke beschuttingsmiddelen, medicatie en het opzetten van samenwerkingsverbanden die hebben geleid tot versterking van de lokale personeelscapaciteit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie boekt winst in 2020