dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsolie bekostigt oil en gas stream op Natin

lees ook ...

Internaat ‘Zaailand’ krijgt een andere bestemmin...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is voornemens om het internaat Zaaland tot een educatiecentrum te maken om het schrijnende tekort aan scholen en leslokalen te helpen opvan...

Op het Natuurtechnisch Instituut (Natin) komt er een nieuwe opleiding Oil and Gas stream. Staatsolie werkt samen met het Natin, het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC) en het Regionaal Onderwijs Centrum Kop van Noord-Holland (ROC KvNH) aan het opzetten van deze nieuwe opleiding. Deze nieuwe opleiding is nodig vanwege de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de offshore olie- en gasindustrie.

Dit is reden voor Staatsolie om het initiatief te nemen voor deze uitstroomrichting. Om dit te kunnen realiseren zijn de verschillende partijen bij elkaar gebracht. De opleiding zal gekwalificeerde technici afleveren voor de offshore olie- en gasindustrie. Op deze manier zal er concreet inhoud kunnen worden gegeven aan local content-ontwikkeling, waarvoor Staatsolie zich sterk maakt.

Local content kan worden omschreven als de mate waarin Surinaamse bedrijven en burgers meedelen in de economische activiteiten die de offshore-vondsten met zich meebrengen. Het gaat hierbij om de levering van lokale goederen en diensten en de invulling van arbeidsplaatsen door Surinamers, meldt het bedrijf.

Het ROC KvNH heeft tot voor kort een opleiding Oil & Gas verzorgd en zal vanuit deze expertise een gapanalyse doen van de huidige voor de offshore olie- en gasindustrie relevante richtingen op het NATIN. De analyse zal moeten uitwijzen welke hiaten er zijn. De nieuw op te zetten uitstroomrichting zal zich richten op het dichten van deze hiaten, zodat vorm kan worden gegeven aan een solide Oil and Gas stream.

De gapanalyse, die het eerste deel is van het Natin Oil and Gas programma, wordt door Staatsolie bekostigd. Het startsein voor de gapanalyse is op 8 december gegeven met een bijeenkomst van vertegenwoordigers van Staatsolie, het ROC KvNH, het Natin en het MinOWC. De analyse wordt in februari 2022 afgerond. Daarna start de tweede fase waarin de opzet van de Oil and Gas stream zal worden uitgewerkt. In deze fase zal een startdatum voor de uitstroomrichting worden bepaald.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsolie bekostigt oil en gas stream op Natin