woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(1)

Staatsminister buitenlandse zaken Saoedi-Arabië op bezoek

lees ook ...

Surinam Airways breidt route netwerk uit naar Barbados en Gu...

Als onderdeel van het voortdurende herstel van Surinam Airways en de ambitie om het route netwerk verder uit te breiden, heeft een kleine delegatie van Surinam Airways afgelopen dinsdag een bezoek geb...

Suriname heeft de eerste keer bezoek ontvangen van  een Saudische minister. De Staatsminister van Buitenlandse Zaken van Saudi-Arabië, Adel bin Ahmed Al-Jubeir, heeft  vrijdag ons land bezocht. De ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) en Armand Achaibersing van Financiën en Planning hebben de minister van het olieland ontmoet in de Business Lounge van de Johan Pengel International Airport.

Men heeft de gelegenheid aangegrepen om te praten over bilaterale betrekkingen. De ministers van beide landen willen de relaties verdiepen en hebben afspraken gemaakt. Saudi-Arabië is een gigant op het gebied van olieproductie en distributie. Suriname kan veel leren van dit land. “Wij kijken uit naar een samenwerking op het gebied van technische ondersteuning en op het gebied van investering”. Zo vertaalde Ramdin het Surinaams standpunt.

Het land is bereid om Suriname te ondersteunen niet alleen met de ontwikkeling van de oliesector, maar ook op andere gebieden zoals landbouw, waterproductie en hernieuwbare energie. Hij zei letterlijk dat de mogelijkheden veel zijn. De visumregeling tussen beide landen kwam ook ter sprake. Adel bin Ahmed Al-Jubeir vond de ontmoeting vruchtbaar.

Het Saudisch Aramco is het grootste oliebedrijf in de wereld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsminister buitenlandse zaken Saoedi-Arabië op bezoek