dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
5
(1)

Staatshoofden Brazilië en Guyana in Suriname

lees ook ...

Minister Ramdin vergadert met Haiti, Kenya en de Vs over Ha...

Minister Albert Ramdin heeft op vrijdag 22 september 2023 op uitnodiging van zijn Amerikaanse collega Anthony Blinken, deelgenomen aan een onderhoud met internationale partners, waaronder de minister ...

De presidenten Jair Bolsonaro van de Federatieve Republiek Brazilië en Mohamed Irfaan Ali van de Coöperatieve Republiek Guyana zijn donderdagmiddag op het presidentieel paleis ontvangen door president Chandrikapersad Santokhi. President Bolsonaro is zowel vanuit de Johan Adolf Pengel Airport op weg naar Paramaribo als bij het Onafhankelijkheidsplein toegejuicht door enkele in Suriname woonachtige en met vlaggen wapperende Brazilianen.

Op het presidentieel paleis hebben beide bezoekende presidenten het gastenboek getekend. Er wordt ook een werklunch in de Ballroom van Royal Torarica gehouden, waarbij de drie regeringsleiders Santokhi, Bolsonaro en Ali trilaterale gesprekken zullen voeren met de olie-en gassector als leidraad.

Hierbij zullen ook hun respectieve ministersteam aanwezig zijn. Daaropvolgend vindt er een bilateraal onderhoud plaats tussen president Santokhi en zijn ambtgenoot Bolsonaro. Dit overleg wordt afgesloten met de ondertekening van een gezamenlijke verklaring.

President Irfaan Ali die voor enkele uren in Suriname vertoeft, vertrekt na het overleg met zijn collega-presidenten, terug naar Guyana. Tijdens de werklunch zullen ook de ministers die met de staatshoofden naar Suriname zijn afgereisd alsook bewindslieden van Suriname, aanzitten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatshoofden Brazilië en Guyana in Suriname