woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
5
(1)

Staatshoofden Brazilië en Guyana in Suriname

lees ook ...

Arts Wim Bakker waarschuwt tegen samenwerking NPS en NDP

Wim Bakker, arts en lid van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in het programma Sranan Tori op ATV aangegeven dat de NPS zichzelf moet vernieuwen. Volgens Bakker zit de partij al jaren intern e...

De presidenten Jair Bolsonaro van de Federatieve Republiek Brazilië en Mohamed Irfaan Ali van de Coöperatieve Republiek Guyana zijn donderdagmiddag op het presidentieel paleis ontvangen door president Chandrikapersad Santokhi. President Bolsonaro is zowel vanuit de Johan Adolf Pengel Airport op weg naar Paramaribo als bij het Onafhankelijkheidsplein toegejuicht door enkele in Suriname woonachtige en met vlaggen wapperende Brazilianen.

Op het presidentieel paleis hebben beide bezoekende presidenten het gastenboek getekend. Er wordt ook een werklunch in de Ballroom van Royal Torarica gehouden, waarbij de drie regeringsleiders Santokhi, Bolsonaro en Ali trilaterale gesprekken zullen voeren met de olie-en gassector als leidraad.

Hierbij zullen ook hun respectieve ministersteam aanwezig zijn. Daaropvolgend vindt er een bilateraal onderhoud plaats tussen president Santokhi en zijn ambtgenoot Bolsonaro. Dit overleg wordt afgesloten met de ondertekening van een gezamenlijke verklaring.

President Irfaan Ali die voor enkele uren in Suriname vertoeft, vertrekt na het overleg met zijn collega-presidenten, terug naar Guyana. Tijdens de werklunch zullen ook de ministers die met de staatshoofden naar Suriname zijn afgereisd alsook bewindslieden van Suriname, aanzitten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatshoofden Brazilië en Guyana in Suriname