donderdag 30 maart 2023
31 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsbussen en boten vandaag landelijk in actie

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

Landelijk wordt vandaag het vervoer door 140 bussen en boten die overheidstrajecten onderhouden lamgelegd. Vanaf mei heeft de overheid hun niet meer uitbetaald. Vervoerders van het verplegend personeel hebben sinds november hetzelfde probleem.

“De brandstofprijs is recent verhoogd en we worden niet uitbetaald. We kunnen niet meer tanken. We vervoeren maandelijks driehonderdduizend mensen met de bus. Het is jammer dat deze mensen de dupe zullen worden, maar we kunnen niet anders”, zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) desgevraagd.

Hij wilde al vorige week in actie gaan, maar daarvan werd afgezien, omdat er nog werd onderhandeld met directeur Fariyal Renfurm van het Nationaal Vervoerbedrijf. Er was informatie dat het ministerie van Financiën en Planning het geld zou storten voor het NVB om over te gaan tot betaling. Er is geen storting geweest, daarom wordt het staatstransport hervat, wanneer de betaling is gegarandeerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsbussen en boten vandaag landelijk in actie