vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsbussen en boten vandaag landelijk in actie

lees ook ...

Vliegertijd vergroot kans op elektriciteitsstoringen

De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in groten getale in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt...

Landelijk wordt vandaag het vervoer door 140 bussen en boten die overheidstrajecten onderhouden lamgelegd. Vanaf mei heeft de overheid hun niet meer uitbetaald. Vervoerders van het verplegend personeel hebben sinds november hetzelfde probleem.

“De brandstofprijs is recent verhoogd en we worden niet uitbetaald. We kunnen niet meer tanken. We vervoeren maandelijks driehonderdduizend mensen met de bus. Het is jammer dat deze mensen de dupe zullen worden, maar we kunnen niet anders”, zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) desgevraagd.

Hij wilde al vorige week in actie gaan, maar daarvan werd afgezien, omdat er nog werd onderhandeld met directeur Fariyal Renfurm van het Nationaal Vervoerbedrijf. Er was informatie dat het ministerie van Financiën en Planning het geld zou storten voor het NVB om over te gaan tot betaling. Er is geen storting geweest, daarom wordt het staatstransport hervat, wanneer de betaling is gegarandeerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsbussen en boten vandaag landelijk in actie