donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsbegroting goedgekeurd in DNA

lees ook ...

Mofina-beweging maakt speeltuin schoon

Leden van de onlangs door president Chandrikapersad Santokhi in het leven geroepen Mofina-beweging hebben de speeltuin van het project Hanna’s Lust schoongemaakt. Ook buurtbewoners en kinderen hebben ...

De behandeling van de ontwerpwet-Staatsbegroting voor uitgaven en ontvangsten voor het dienstjaar 2021 en de behandeling van het Herstelplan 2020-2022 is rond kwart voor drie in de ochtend van 26 juni goedgekeurd in De Nationale Assemblee. De begroting is met 32 stemmen aangenomen en 15 tegen. Het Herstelplan kreeg 32 stemmen.

De BEP-fractie stemde voor, terwijl de NDP-fractie zich onthield van stemmen. De aanname komt na twee weken van felle discussies en debatten in het parlement. President Chandrikapersad Santokhi sprak zijn waardering en dank uit voor de wijze waarop de leden in het parlement met elkaar hebben gedebatteerd en voor de late uren die zijn gemaakt om de deadline te halen van deze randvoorwaarde van de Board Level Agreement met het IMF.

“Het werd steeds duidelijk dat we uiteindelijk hebben gediscussieerd voor een plan voor elke Surinamer”, gaf de president aan. “Na het nemen van zo’n belangrijk besluit, staan we aan de vooravond van een zeer zwaarwichtig programma uit te voeren voor het herstel van de economie. Bij de uitvoering van het plan zullen instituten van de onderraad, monitoringsautoriteiten, politieke partijen en deskundigen uitgenodigd worden om te participeren om ons land uit de crisis te halen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsbegroting goedgekeurd in DNA