vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Staatsbegroting dienstjaar 2024 goedgekeurd in DNA

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

In de vergaderzaal van De Nationale Assemblee is de ontwerpwet Staatsbegroting 2024 met 28 stemmen voor en twaalf stemmen tegen aangenomen. De regering heeft deze wet op 2 oktober 2023 ingediend.

Het doel van deze ontwerpwet is om de staatsbegrotingen van ontvangsten en uitgaven voor het dienstjaar 2024 vast te stellen. Voorafgaand aan de openbare plenaire behandeling van de ontwerpwet heeft de begrotingscommissie enkele richtlijnen uitgevaardigd voor een efficiënte en effectieve bestudering van de begrotingen van de vak-ministeries door de vaste commissies van rapporteurs.

President Chandrikapersad Santokhi uitte zijn dank en waardering voor de constructieve houding en de verschillende vragen van zowel de coalitie als de oppositie. Hij benadrukte dat het parlement op een waardige wijze de stem van het volk heeft vertolkt na de aanname van de ontwerpwet.

De parlementaire commissie belast met de voorbereiding bestaat uit: drs. Asiskumar Gajadien, drs. Rabindre Parmessar, Obed Kanape, drs. Ronny Asabina, Kishan Ramsukul, Jennifer Vreedzaam en mr. Cheryl Dijksteel MPH MS Bioethics.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaatsbegroting dienstjaar 2024 goedgekeurd in DNA