donderdag 6 oktober 2022
26.1 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Staat ontvangt 1000 schooltassen van vrouwelijke ondernemers binnenland

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 bezoekt Tibiti met schooltassen

Een delegatie van stichting 1 voor 12 heeft het dorp Tibiti op 28 september  bezocht tijdens de uitvoering van hun landelijke schooltassenproject.  Bewoners hebben de gelegenheid aangegrepen om hun mi...

Er zijn vrijdag 1000 schooltassen overgedragen aan de staat. Dit gebeurde op het hoofdkantoor van het ministerie van Financiën en Planning. De tassen zijn vervaardigd door vrouwelijke ondernemers in het binnenland. De ministers Armand Achaibersing (Financiën en Planning), Rishma Kuldipsingh (Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugd) en Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) namen enkele tassen in ontvangst.

Assembleelid Patricia Etnel was de trekker van dit project. Ze gaf aan dat de schooltassen Surinaamse producten zijn, die wij moeten blijven koesteren. Op deze manier wordt ook werkgelegenheid gecreëerd. Dat de staat Suriname met lokale vrouwelijke ondernemers in zee is gegaan, vindt Etnel een goede zaak.

Zoë Menas, die namens Talking Prints hierbij betrokken was, is heel erg dankbaar voor deze gelegenheid. Het project past volgens haar goed binnen de doelstelling van de organisatie om duurzame werkgelegenheid te creëren voor vrouwen in het binnenland.

Onderwijsminister Levens zei erg blij te zijn met de schooltassen, vooral aan de vooravond van de start van het nieuwe schooljaar. Er zal door de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken worden geïdentificeerd welke kinderen voor een tas in aanmerking komen.

Minister Achaibersing is tevreden over het resultaat, ook omdat dat in korte tijd is behaald. De tassen zijn niet alleen functioneel, maar ook mooi en ze doen zeker niet onder voor buitenlandse schooltassen. Volgens de bewindsman is dit een mooie aanzet om de productie in Suriname te stimuleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStaat ontvangt 1000 schooltassen van vrouwelijke ondernemers binnenland