maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

St. Vincentius Ziekenhuis heeft nu ook een chemokamer

lees ook ...

Zorgpersoneel AZP in actie

Vandaag demonstreert het zorgpersoneel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo bij de ingang van de Spoedeisende Hulp(SEH).  Vanaf afgelopen woensdag in men ‘spontaan in actie’ gegaan.  Dit is dus de...

Het Sint Vincentius ziekenhuis(SVZ) heeft gisteren  een dagbehandelkamer in gebruik genomen voor hematologie, ook wel chemokamer genoemd. In deze kamer zal men patiënten met bloedkanker( een hematologische maligniteit) behandelen met chemotherapie.

De patiënten overnachten hier niet. Behandeling is van korte duur in een reclinerstoel. Het is een dagbehandelkamer. Andere behandelingen voorgeschreven door de hematoloog vinden ook plaats in deze kamer. Dit staat in een persbericht van het SVZ. De behandeling  kan variëren van twee tot zeven uren per keer, maar ook wekelijks, maandelijks of jaarlijks.

De internist-hematoloog heeft  besloten om de klinische setting te vermijden door de kamer sfeervol in te richten en de patiënten in comfortabele stoelen te laten zitten tijdens de behandeling. De vrolijke schilderijen en de smart-tv moeten zorgen voor afleiding, waardoor de tijd die zij in deze kamer doorbrengen heel aangenaam en snel voorbij kan vliegen.

De kamer kent verschillende voordelen zoals:
– Twee patiënten per keer behandelen, die dezelfde of verschillende aandoeningen hebben, waardoor zij ervaringen met elkaar kunnen delen.
– geen opname in grote  kamers. Weinig  kans op een infectie – Elke keer  dezelfde verpleegkundigen, zodat er een band wordt opgebouwd met de patiënten.
–  Behandelingen worden  niet weken uitgesteld (vanwege de COVID-19).

Verschillende donateurs hebben bijgedragen om deze kamer mogelijk te maken.  Mensen met een bloedziekte kunnen nu terecht  op de poli van dokter Nicole Oldenstam. De enige specialist in bloedziekten(hematologie) in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSt. Vincentius Ziekenhuis heeft nu ook een chemokamer