vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
1
(1)

St. Thadeusschool haalt eerste oogst plantenkas binnen

lees ook ...

Staatsvervoer ligt stil totdat bushouders geld zien

Antonius Pokie, de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft meegedeeld dat het staatsvervoer stil zal liggen totdat de bushouders hun geld hebben ontvangen. Volgens bekomen in...

De Onderdirecteur Landbouw midden, dhr. Chanderdew Kesharie en waarnemend ressortleider LVV Saramacca, Krishan Rambharse hebben vanochtend in Groningen, Saramacca samen met het schoolhoofd mevr. Gerda Graves, leerkrachten en leerlingen van de Sint Thadeusschool, de eerste oogst van de eerste plantenkas binnengehaald.

Mevrouw Sherin Bansi-Durga, Districtscommissaris van Saramacca was ook aanwezig en mocht ook mee oogsten. De eerste oogst bestond uit Kailan en komkommer. In haar korte toespraak gaf het schoolhoofd, mevrouw Gerda Graves aan dat er op school vaak genoeg kinderen zonder voeding op school komen. Het gevolg hiervan is dat die kinderen zich niet voldoende kunnen concentreren op de lessen.

De Onderdirecteur Landbouw Midden, de heer Kesarie Chander zei ook dat dit juist het beoogde doel is van het project om kinderen te verzekeren van gezonde voeding. De DC van Saramacca had reeds bij de start van dit project op 13 juni 2023, aangegeven dat wij thans als land door een moeilijke financieel economische tijd gaan met een zware aanpassingsprogramma en dat projecten met zulk een karakter zeker toe te juichen zijn waarbij onze kinderen geen dupe van worden.

Het schooltuinen project is een onderdeel van het sub-project “02 Resilient School Feeding Program”, dat tot doel heeft de voedselzekerheid en de gezondheid van de schoolkinderen in Suriname te verbeteren. Dit project is een initiatief uit het MEXICO-CARICOM-FAO INITIATIVE ‘Cooperation for Climate Change Adaptation and Resilience in the Caribbean’ en wordt gefinancieerd door Mexico door de Mexican Agency for International Development Cooperation (AMEXCID).

AMEXID wordt ook ondersteund door FAO en IICA, die helpen bij het opzetten van schooltuinen. Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), is de hoofduitvoerder van het project en werkt samen met het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) om de schooltuinen te realiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSt. Thadeusschool haalt eerste oogst plantenkas binnen