woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

St. Sewintsur schenkt President 100.000 mondkapjes

lees ook ...

Voorbereidingsbijeenkomst ivm Agrarische beurs

Belanghebbenden uit de Agrarische Sector zijn op 22 maart jongstleden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) uitgenodigd voor een voorbereidings bijeenkomst met betrekking tot de...

President Chandrikapersad Santokhi mocht op dinsdag 12 oktober een partij mondmaskers in ontvangst nemen van Stichting Sewa International Suriname(Stg SEWINTSUR). Het gaat om de grootste schenking tot nog toe in de strijd tegen Covid-19. Stg SEWINTSUR is een sociaal maatschappelijke non-profit organisatie met als lijfspreuk: Serving Humanity is Serving God.

Secretaris Roberto Persaud laat optekenen dat in het ruim 12-jarig bestaan van de organisatie er diverse projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en kwetsbare sociale groepen succesvol zijn uitgevoerd in de Surinaamse samenleving. Nadat de organisatie vorig jaar op het Kabinet van de President van de duizenden mondkapjes overhandigd had aan First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry is het voor de stichting een voorrecht om dit jaar een overhandiging van 100.000 mondkapjes te doen aan de het staatshoofd.

Deze 100.000 mondkapjes zijn bestemd ter bescherming van de frontlinie medewerkers in de ziekenhuizen. De mondkapjes zijn deel van de grootste schenking door een niet-gouvernementele organisatie in de strijd tegen de Covid-19-pandemie in Suriname. De totale schenking van medische verbruiksartikelen omvat drie 40 ft containers met onder meer 520.000 medische maskers, 22.000 handsanitizers, 9.000 reinigingswipes en 2.300 flessen handzeep, allen bestemd voor kwetsbare sociale groepen en strategische instanties.

“Deze overhandiging aan de president geldt als startsein voor onze distributie aan ziekenhuizen, de Regionale Gezondheidsdienst, de diverse korpsen, de Medische Zending, scholen, kindertehuizen, bejaardentehuizen en behoeftige gezinnen etc.”, aldus Persaud.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSt. Sewintsur schenkt President 100.000 mondkapjes