dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

St Clenems Parochie gedenkt seniore burgers met kerstpakketten

lees ook ...

Recht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde

Het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het jammer dat er botsing kwam tussen de betogers en politieambtenaren. Er werd op 25 november  geprotesteerd tegen het beleid van de regering, en het kwam zelfs...

De Sectie Ziekencommunie van de St. Clemens Parochie heeft  98 levensmiddelen pakketten kunnen samenstellen met 21 verschillende producten en aan seniorenburgers verstrekt. De parochie heeft een  traditie om rond kerst  een feest te organiseren voor de  60-plussers onder de parochianen, waarbij de bewoners van Huize Majella en Huize Margriet worden meegenomen. Zo schenkt men hen speciale aandacht.

De heersende covid-19-pandemie en de voorzorgsmaatregelen die daarmee gepaard gaan, beletten de gebruikelijke feestactiviteiten door te gaan. Het verstrekken van levensmiddelenpakketten aan behoeftigen geschied nog jaarlijks, dankzij de donaties in geld of natura van het bedrijfsleven.

Ceciel Pinas en Wilgo Misiedjan, de voorzitter en ondervoorzitter van de Sectie Ziekencommunie, geven aan dat er jaarlijks donatiebrieven worden gestuurd naar bedrijven en dienstverleners. Bedrijven reageren door te doneren. Een paar geven cash, terwijl de meeste bedrijven hun financiële donatie storten op de daarvoor bestemde rekening van de parochie.

De ontvangen producten in natura zijn helaas onvoldoende. Het tekort wordt dan uit de financiële donaties gekocht. Dit jaar zijn 98 pakketten samengesteld. Er wordt op transparante wijze invulling gegeven aan de verdeling van de pakketten, waarbij ook een aantal burgers buiten de St. Clemens Parochie wordt meegenomen. Dit toont, dat de Katholieke Kerk, in casu St. Clemens Parochie, meeleeft met de totale gemeenschap. Jammer genoeg  kan niet iedere behoeftige van een levensmiddelenpakket worden voorzien.

De pastoor van de St. Clemens Parochie en de Sectie Ziekencommunie bedanken alle donateurs die wederom hebben bijgedragen aan het succes van het project dit jaar. De pakketten bevatten dit jaar 21 verschillende items. Dit project is een voorbeeld dat zij ook graag teruggeven aan de samenleving. Mede dankzij hun sociaal bewogenheid hebben behoeftige senioren, zieken, mensen met een beperking in zowel het operationeel rayon van de St. Clemens Parochie als daarbuiten een kerstpakket ontvangen.

Maandelijks  gat de Sectie langs bij bejaarden, en zieken die vanwege hun omstandigheid niet meer naar de kerk kunnen. Die missie is bedoeld om met deze mensen te bidden en liefdevolle aandacht te schenken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSt Clenems Parochie gedenkt seniore burgers met kerstpakketten