maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

SSHCV legt problemen voor aan vicepresident Brunswijk

lees ook ...

Teleperformance opent derde pand in Suriname

Woensdag jongstleden opende Teleperformance feestelijke een derde pand in Suriname. De plaatselijke vertegenwoordiger van het bedrijf, Norbert van Liemt, verwacht een verdubbeling van arbeidsplaatsen ...

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft het bestuur van de Stichting Studentenhuisvesting Campus Village (SSHCV) een bezoek gebracht aan het kabinet. Tijdens dit bezoek op 12 februari 2024 bracht het bestuur verschillende problemen naar voren, waaronder een gebrek aan overdracht van het vorige bestuur en een financiële crisis op de studentencampus.

Het huidige bestuur, dat ongeveer twee maanden aan het roer staat, heeft geen gedegen overdracht ontvangen van het vorige bestuur. Voorzitter Wandana Algoe-Pultoo en andere bestuursleden uitten hun bezorgdheid over verschillende kwesties, waaronder diefstal van middelen zonder onderzoek, financiële schulden en gebrekkige faciliteiten zoals gesloten keukens en defecte wasmachines.

Algoe-Pultoo benadrukte dat het campusbestuur en de directie van plan zijn om zelfvoorzienend te worden, gezien het gebrek aan overheidssteun. Dit omvat onder andere het verhogen van huurprijzen en het verhuren van faciliteiten aan derden. Het bestuur maakt zich zorgen over de duurzaamheid van subsidies vanuit de overheid en de lange wachtlijst van 500 studenten die niet kunnen worden ondergebracht.

Na het aanhoren van de problemen beloofde vp Brunswijk actie te ondernemen en een plan van aanpak te eisen. Hij benadrukte dat studenten niet de dupe mogen worden van de situatie en dat een aangename studieomgeving essentieel is. Brunswijk zal de kwestie bespreken met relevante partijen, waaronder president Chandrikapersad Santokhi.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSSHCV legt problemen voor aan vicepresident Brunswijk