woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

SSB introduceert nieuwe nationale standaard voor etikettering van levensmiddelen

lees ook ...

Reorganisatie en transparantie van schoolvervoer afdeling Mi...

De afdeling Schoolvervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft de reorganisatie en transparantie van haar diensten geïnitieerd. Bushhouders die diensten verlenen aan ...

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft de nationale standaard SSB 016: 2023 “Etikettering van levensmiddelen – Specificatie voor voorverpakte levensmiddelen” vastgesteld. Deze standaard heeft als doel richtlijnen vast te stellen voor fabrikanten en importeurs met betrekking tot de etikettering van voorverpakte levensmiddelen, zodat relevante informatie aan consumenten wordt verstrekt.

De officiële vaststelling vond plaats op 20 april 2023, gevolgd door de afsluitvergadering van de technische commissie (TC) op 20 juni 2023. Vanaf 20 mei 2023 is de nationale standaard voor de etikettering van voorverpakte levensmiddelen beschikbaar bij het SSB.

De nationale standaard is gebaseerd op de aangepaste norm van de Caricom Regionale Standaard “Labelling of Foods – Prepackaged Foods – Specification”, opgesteld door de CARICOM Regional Organisation for Standards and Quality (CROSQ). Dit markeert een mijlpaal voor verschillende organisaties en commissieleden met diverse expertise.

De TC bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende ministeries, waaronder het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Ook zijn er vertegenwoordigers van particuliere organisaties zoals de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Fernandes Bakkerij, Fernandes Bottling Company N.V., Jackson Environmental & Camp, Chemical Consultancy, N.V, Meelmaatschappij De Molen en V.S.H Foods.

Het SSB is zeer dankbaar voor de inzet van alle commissieleden. Voor meer informatie kunnen mensen de Facebookpagina en website van het SSB raadplegen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSSB introduceert nieuwe nationale standaard voor etikettering van levensmiddelen