Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SSB gestart met controle etiketten op voorverpakte producten

Geplaatst

op

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is, in opdracht van Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI), op 20 januari jl. begonnen met een strenge controlecampagne, waarbij gelet wordt op de etikettering van voorverpakte goederen in winkels.

Afgelopen week is de Steering Comité gepresenteerd bestaande uit vertegenwoordigers van de controlerende instanties in Suriname, welke zijn het ministerie van Volksgezondheid, zoals het BOG, het ministerie van Financiën met name: de douane, het ministerie van Regionale Ontwikkeling, met name de districtscommissariaten, het ministerie van Handel en Industrie en wel de ECD en het Surinaams Standaarden Bureau (SSB).

De stuurgroep zal zich gaan bezighouden met de controle op de naleving van het technisch voorschrift “Algemene vereisten voor het etiketteren van voorverpakte goederen”, welke sinds 14 augustus 20l4 in werking is getreden en is opgesteld om ervoor te zorgen dat consumenten de juiste informatie krijgen over de inhoud, samenstelling en houdbaarheid van een product.

Inspecteurs voeren de controles doorgaans uit tijdens een inspectie bij het bedrijf zelf, maar het kan ook zo zijn dat zij de producten in bijvoorbeeld supermarkten controleert op etiketten informatie, wat nu dus ook zal gaan gebeuren.

De controle zal bij alle winkeliers in Suriname plaatsvinden waarbij de start zal worden gemaakt bij Chinese en Braziliaanse winkels omdat, behalve dat zij samen de grootste groep vormen, consumenten over deze twee groepen de meeste klachten hebben.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Desi

    zondag 22 januari 2017 at 14:05

    het werd tijd. al jaren worden oude etenswaren verkocht in fe winkels. de datum werd gewoon vervangen voor een nieuwe als het reeds verstreken was.de chinezen vooral. het is een dustere industie. gelukkig komt er verandering. want er gebeurd heel wat in de winkels. Geld.eticketten werden vervalst.en ga zo maar door. daarom koop ik me spullen bij de tjois iets duurder maar dan weet ik dT ik geen troep eet.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |