Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

SSB gestart met controle etiketten op voorverpakte producten

Geplaatst

op

door

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is, in opdracht van Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI), op 20 januari jl. begonnen met een strenge controlecampagne, waarbij gelet wordt op de etikettering van voorverpakte goederen in winkels.

Afgelopen week is de Steering Comité gepresenteerd bestaande uit vertegenwoordigers van de controlerende instanties in Suriname, welke zijn het ministerie van Volksgezondheid, zoals het BOG, het ministerie van Financiën met name: de douane, het ministerie van Regionale Ontwikkeling, met name de districtscommissariaten, het ministerie van Handel en Industrie en wel de ECD en het Surinaams Standaarden Bureau (SSB).

De stuurgroep zal zich gaan bezighouden met de controle op de naleving van het technisch voorschrift “Algemene vereisten voor het etiketteren van voorverpakte goederen”, welke sinds 14 augustus 20l4 in werking is getreden en is opgesteld om ervoor te zorgen dat consumenten de juiste informatie krijgen over de inhoud, samenstelling en houdbaarheid van een product.

Inspecteurs voeren de controles doorgaans uit tijdens een inspectie bij het bedrijf zelf, maar het kan ook zo zijn dat zij de producten in bijvoorbeeld supermarkten controleert op etiketten informatie, wat nu dus ook zal gaan gebeuren.

De controle zal bij alle winkeliers in Suriname plaatsvinden waarbij de start zal worden gemaakt bij Chinese en Braziliaanse winkels omdat, behalve dat zij samen de grootste groep vormen, consumenten over deze twee groepen de meeste klachten hebben.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Desi

het werd tijd. al jaren worden oude etenswaren verkocht in fe winkels. de datum werd gewoon vervangen voor een nieuwe als het reeds verstreken was.de chinezen vooral. het is een dustere industie. gelukkig komt er verandering. want er gebeurd heel wat in de winkels. Geld.eticketten werden vervalst.en ga zo maar door. daarom koop ik me spullen bij de tjois iets duurder maar dan weet ik dT ik geen troep eet.Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen