woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
4.7
(3)

SSAS wil ‘beveiligingstrainingen’ verzorgen

lees ook ...

Rumas bezoekt President Santokhi

Stichting Rumas bracht op vrijdag 12 augustus jongstleden een bezoek aan President Santokhi. De stichting heeft als doel om jongeren die in aanraking zijn gekomen met de justitie en vroege schoolverla...

In Suriname zijn er momenteel meer dan 200 beveiligingsbedrijven en een geschatte aantal van 5000 beveiligingsmedewerkers, is het hoog tijd dat er gewerkt wordt aan. De Safety & Security Academy Suriname (SSAS) wil een bijdrage leveren aan standaardisatie en structurering van de beveiligingsbranche door opleidingen te verzorgen, op onder ander MBO en HBO niveau.

Volgens directeur van SSAS, Sharon Schalkwijk, is er momenteel wel wildgroei in de branche, maar het zou positief bekeken kunnen worden. Aangezien de branche aan het groeien is, zouden wij graag daar op willen inspelen vanwege onze deskundigheid en jarenlange ervaring op het gebied van trainingen, cursussen, opleidingen. Door de securitybedrijven te helpen om hun personeelsleden extra competenties aan te reiken, kunnen we ervoor zorgen dat er uniformiteit binnen de branche gaat ontstaan. Dat is wat we graag willen doen.”

Het in 2019 opgericht opleidingsinstituut heeft reeds trainingen verzorgd aan medewerkers van bedrijven zoals Covab, CKC, SZF en SAB. Een mijlpaal voor de SSAS is de toestemming die ze recent heeft gehad van het Korps Politie Suriname (KPS)  om ook de trainingen voor Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) te verzorgen. Deze opleiding start in juli. “We zijn heel blij met deze samenwerking met KPS voor wat betreft die opleiding,” zegt Schalkwijk. Schalkwijk zegt verder dat er momenteel meerdere mensen of bedrijven bezig zijn met andersoortige trainingen binnen het beveiligingswezen, echter is er geen specifieke norm en geen uniformiteit. In samenwerking met de desbetreffende bedrijven wil de SSAS daarom gaan standaardiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSSAS wil ‘beveiligingstrainingen’ verzorgen