zaterdag 16 januari 2021
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
3
(4)

Srefidensi: Een mooier woord voor Onafhankelijkheid bestaat niet!

lees ook ...

Politie zal streng optreden tegen feestvierders

Wie toch durft om feest te vieren en wordt betrapt, zal worden gestraft. De politie heeft aangekondigd dat zij dit weekend streng zal optreden tegen personen die het verbod naast zich neerleggen. Dit ...

De voorzitter van de Nationale Assemblee zei in zijn speech gisteren dat wij  Srefidensi vieren; dat wij onder één vlag, de Surinaamse vlag, onze eenheid als volk en als natie vieren; eenheid in bestuur en beleid; eenheid in de doelen die we met elkaar willen bereiken. Srefidensi, een mooier woord voor onafhankelijkheid bestaat er niet, zei Voorzitter Marinus Bee.

De eenheid die gekoppeld is aan de verbroederingsgedachte moet de basis  vormen voor duurzame groei en ontwikkeling van ons geliefd Suriname. Er schuilt potentie en kracht in onze diversiteit en verscheidenheid die ongeëvenaard en excentriek is, om samen ongeacht geloofsovertuiging en etnische komaf, vele zaken te realiseren.

Het is van eminent belang, nu we in zoveel verscheidenheid leidinggeven aan Suriname en toch het verschil willen uitmaken, iedereen als gelijkwaardig te  aanvaarden. Als we ons samen sterk willen maken voor ons land, moet het verbroederingsbeginsel onze mantra zijn. Er mag nimmer ruimte zijn voor polarisatie.

Wij dienen als natie ervoor te zorgen, tegenstellingen tussen groepen in de samenleving niet te versterken. Het is een ieder’s taak om ervoor te zorgen dat acceptatie en tolerantie  de plaats innemen van verdeeldheid. Wij moeten de juiste gedragsregels en etiquette  naar elkaar toe in acht nemen en elkander met respect bejegenen. De eenheid en het respect voor elkaar zal ervoor zorgen, dat de Surinaamse vlag steeds meer bekendheid zal verwerven in de wereld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- advertentie --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- advertentie --

meer Suriname

Jaarlijkse herdenking Trefossa met hoogwaardigheidsbekleders

De 105e geboortedag van d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Srefidensi: Een mooier woord voor Onafhankelijkheid bestaat niet!