maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
3
(4)

Srefidensi: Een mooier woord voor Onafhankelijkheid bestaat niet!

lees ook ...

hardhandige aanpak betogers Srefidensi – Discussie ove...

- Politie betreurt de rellen en hardhandige aanpak betogers - Enthousiasme ontbreekt over de 'manier van excuses' over het slavernij verleden - 5,4 miljard voor diepwaterhaven, maar business plan on...

De voorzitter van de Nationale Assemblee zei in zijn speech gisteren dat wij  Srefidensi vieren; dat wij onder één vlag, de Surinaamse vlag, onze eenheid als volk en als natie vieren; eenheid in bestuur en beleid; eenheid in de doelen die we met elkaar willen bereiken. Srefidensi, een mooier woord voor onafhankelijkheid bestaat er niet, zei Voorzitter Marinus Bee.

De eenheid die gekoppeld is aan de verbroederingsgedachte moet de basis  vormen voor duurzame groei en ontwikkeling van ons geliefd Suriname. Er schuilt potentie en kracht in onze diversiteit en verscheidenheid die ongeëvenaard en excentriek is, om samen ongeacht geloofsovertuiging en etnische komaf, vele zaken te realiseren.

Het is van eminent belang, nu we in zoveel verscheidenheid leidinggeven aan Suriname en toch het verschil willen uitmaken, iedereen als gelijkwaardig te  aanvaarden. Als we ons samen sterk willen maken voor ons land, moet het verbroederingsbeginsel onze mantra zijn. Er mag nimmer ruimte zijn voor polarisatie.

Wij dienen als natie ervoor te zorgen, tegenstellingen tussen groepen in de samenleving niet te versterken. Het is een ieder’s taak om ervoor te zorgen dat acceptatie en tolerantie  de plaats innemen van verdeeldheid. Wij moeten de juiste gedragsregels en etiquette  naar elkaar toe in acht nemen en elkander met respect bejegenen. De eenheid en het respect voor elkaar zal ervoor zorgen, dat de Surinaamse vlag steeds meer bekendheid zal verwerven in de wereld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSrefidensi: Een mooier woord voor Onafhankelijkheid bestaat niet!