dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(2)

SRD 1.5 miljoen uit schaarse middelen KPS voor bezoek president

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Huawei-hoofdkantoor in China

Tijdens zijn staatsbezoek aan China bracht president Chandrikapersad Santokhi op 16 april 2024 een bezoek aan het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Daar ontmoette hij Jeff Wang, senior vice-preside...

In verband met het bezoek van president Chan Santokhi aan het Korps Politie Suriname (KPS) wil minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie dat er uit het budget van KPS SRD 1.5 miljoen wordt vrijgemaakt voor het opknappen van het Politie Opleiding Centrum (POC), nu geheten de Politie Academie. Dit zegt de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompai.

De bestuursleden van de SPB zijn het oneens dat er zoveel kosten gepaard gaan met het bezoek van de president aan de politie. Atompai en Sergio Gentle, voorzitter van de Politie Sportcentrale, zeggen dat het korps al een tekort heeft aan middelen. Zo is er geen goede kleding voor recruten en politiemanschappen. De secundaire voorzieningen laten te wensen over. Verschillende politieposten hebben de basiszaken niet in orde. Er wordt door de regering gezegd dat er geen geld is vanwege de overgenomen schulden van de vorige regering. De bestuursleden kunnen zich niet terug vinden in dit argument van de regering.

Gentle geeft aan dat er wel geld wordt vrijgemaakt voor de verschillende dienstreizen van de president en ministers naar het buitenland. Ook zijn er de afgelopen periode verschillende voertuigen aangeschaft door het Kabinet van de President en de Rechterlijke Macht heeft een verhoging gehad, ondanks dat er geroepen werd dat er geen middelen zijn. De SPB vraagt zich af hoe serieus de regering het veiligheidsvraagstuk neemt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSRD 1.5 miljoen uit schaarse middelen KPS voor bezoek president