woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
5
(1)

SRD 680.000 voor podosirietelers Marowijne beschikbaar gesteld

lees ook ...

Standpunt klimaatverandering Noord-, Zuid Amerika en Caribbe...

De ministers van Landbouw van Noord- en Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied zijn op 22 en 23 september jongstleden op het hoofdkwartier van de Inter American Institute for Cooperation in Agriculture...

Voor de mechanische grondbewerking van arealen voor podosirietelers in het district Marowijne heeft de regering ruim SRD 680.000 beschikbaar gesteld. Het besluit is onlangs genomen in de ministerraadsvergadering die geleid wordt door vicepresident Ronnie Brunswijk.

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport gaf aan dat het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland onder meer als doel heeft het creëren van werkgelegenheid in de agrarische sector in het binnenland. Om te kunnen voorzien in de grote vraag naar podosiriesap, is het directoraat van plan de podosirie aanplant te stimuleren en faciliteiten te creëren voor de kleine ondernemers. “Dit zal dan weer zorgen voor duurzame werkgelegenheid”, motiveerde de bewindsvrouw het voorstel.

De ROS-minister heeft ook kunnen bewerkstelligen dat landbouwers in de districten Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne zullen worden voorzien van plantmateriaal van aard- en knolgewassen. Volgens het Directoraat Volkscommunicatie is er SRD 68.000 beschikbaar gesteld voor dit project.

Om de productie van agrarische gewassen en producten te garanderen voor de lokale als internationale markt, moeten de landbouwers worden voorzien van plantmateriaal. “Dit om de duurzaamheid van voedselzekerheid veilig te stellen,” verdedigde de minister haar voorstel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSRD 680.000 voor podosirietelers Marowijne beschikbaar gesteld