dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

SRD 50 miljoen voor ‘Wroko foe mek moni’ project om zelfredzaamheid te bevorderen

lees ook ...

Pikin Saron krijgt leidingwater met de halve regering erbij

Het inheemse dorp Pikin Saron beschikt eindelijk over veilig en gezond drinkwater. Op dinsdag 19 september 2023, werd de water zuiveringsinstallatie in gebruik genomen. Dit heugelijk gebeuren werd bij...

De regering lanceert binnekkort het “Wroko foe mek moni” project met een budget van SRD 50 miljoen. Het initiatief heeft als doel om mensen landelijk de kans te geven een vak te leren, waardoor ze zichzelf kunnen redden als werknemer of micro-ondernemer. De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) zal in wijken, districten en het binnenland trainingen verzorgen, met speciale aandacht voor kwetsbare groepen zoals jongeren, werklozen, mensen met een beperking en dorpsbewoners.

Het project biedt vaktrainingen en bijscholing aan, waardoor deelnemers hun vaardigheden kunnen verbeteren en hun huidige baan kunnen behouden of nieuwe taken binnen hun bedrijf kunnen krijgen. Het “Wroko foe mek moni” project richt zich op het bereiken van duurzame ontwikkelingsdoelen, waaronder armoedebestrijding, kwaliteitsonderwijs en fatsoenlijk werk en economische groei. De looptijd van het project is vastgesteld op 18 maanden, en het omvat diverse trainingen zoals Autobody repair, Lassen module-1, Webdevelopment, Verpleegassistent, en meer.

De SAO heeft in het verleden al succesvolle cursisten afgeleverd in verschillende districten, waarmee ze bijdraagt aan het werkgelegenheidsbeleid van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), en helpt de armoede in het land te bestrijden. Het ministerie hoopt op een voortdurende inzet van de bestuur, directie, staf, personeel, vakbond en cursisten van de SAO om de trainingsactiviteiten te garanderen en kansarme burgers de kans te geven om een vak te leren. De SAO heeft al 42 jaar aan ervaring opgebouwd en blijft zich inzetten voor dit belangrijke doel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSRD 50 miljoen voor 'Wroko foe mek moni' project om zelfredzaamheid te bevorderen