maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

SRD 43.000 goedgekeurd voor stimulans ondernemerschap Matta

lees ook ...

De Raad van Ministers (RvM) heeft SRD 43.000 goedgekeurd voor het opzetten van een troeliekamp in Matta. Dit in het kader van de Dag der Inheemsen op 9 augustus. Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) hield de RvM voor dat het dorpsbestuur reeds op 1 mei 2022 een markt had georganiseerd met als doel het klein ondernemerschap te stimuleren voor de economische versterking van het dorp.

Aangezien dit een geslaagd initiatief was, besloot het dorpsbestuur deze marktdagen vaker te organiseren en zo de ondernemers verder te stimuleren. Om meer gestalte te geven aan deze ondersteuning heeft het dorpsbestuur besloten een troeliekamp op te zetten.

Het cultuuraspect en de duurzaamheid zullen hierdoor worden versterkt. In het kader van de Dag der Inheemsen zal Matta de aanzet geven voor deze permanente opzet waar de marktdagen georganiseerd kunnen worden.

Het kamp wordt opgezet op het terrein van het gemeenschapshuis en zal niet alleen voor marktdagen worden gebruikt, maar ook voor overige dorpsactiviteiten om zo op een duurzame wijze te werken aan cultuurbehoud en economische versterking van de gemeenschap.

Dit dorpsinitiatief wordt door het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen financieel ondersteund en het bedrag wordt gehaald uit de begroting van ROS, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSRD 43.000 goedgekeurd voor stimulans ondernemerschap Matta