vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(2)

SRD 2,5 miljoen opgehaald voor renovatie Nierdialyse Centrum

lees ook ...

Rotavirus ziekteverwekker gastro-enteritis bij kleintjes

Het Rotavirus is de verwekker van de virale gastro-enteritis waarvan er momenteel een uitbraak in Suriname is. Dit kreeg het ministerie van Volksgezondheid vandaag gemeld. Een Rotavirus-infectie is ee...

Het is dit jaar gelukt om tijdens de Su Aid-campagne SRD 2.500.000 ongeveer 100.000 euro op te halen voor de Nier Stichting Suriname (NSS). Dit bedrag kan echter meer worden, omdat het geld dat via overmakingen bij de banken is gestort nog niet kan worden meegeteld, zei voorzitter Giwani Zeggen, bij de afsluiting van de campagne. De inzamelingsactie begon op 1 november voor de Nierstichting.

“Dit hebben we niet durven dromen dat we binnen zeven weken dit bedrag hebben kunnen ophalen,” zegt de Su Aid-voorzitter. Zeggen is tevreden over het bereikte resultaat. Hij bedankte de Surinaamse samenleving voor hun bijdrage aan de campagne. Su Aid streeft ernaar om heel vroeg in het nieuwe jaar de officiële overhandiging te doen aan het bestuur van de Nierstichting.

Leon Brunings, die de voorzitter is van de Nier Stichting Suriname (NSS) is heel trots en blij dat Surinamers weer eens hebben laten merken dat ze het hart op de juiste plaats hebben. “Dit maakt dit land zo mooi,” merkte Brunings op.

Er zijn zelfs bedrijven die toezeggingen hebben gedaan voor het leveren van onder andere materialen. Door deze campagne heeft de Nierstichting en het Nier Dialyse Centrum ook veel meer bekendheid gekregen. De stichting is er nog lang niet, omdat de totale begroting voor de renovatie en uitbreiding geraamd is op vijfhonderd duizend euro.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSRD 2,5 miljoen opgehaald voor renovatie Nierdialyse Centrum