maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

SRD 1500 uitkering voor SML-pensioenen per januari 2024

lees ook ...

Mr. Essed: “Opsporing van veroordeelde Bouterse blijft...

Mr. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in het 8 decemberstrafproces, zegt dat het jammer is dat de veroordeelde Desi Bouterse, die is ontvlucht en hierdoor uit handen van de justitie is gebleven...

Gepensioneerden en weduwen van de Stichting Machinale Landbouw (SML) zullen SRD 1500 uitgekeerd krijgen. Dit maandelijkse bedrag zullen zij met terugwerkende kracht ontvangen van januari tot en met december 2024. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zei vrijdag 17 mei 2024 tijdens een bijeenkomst in Wageningen dat door de bundeling van de senioren burgers, de stem van deze groep is gehoord.

De pensioenen waren zeer laag door de vele devaluaties van de SRD. Onder de aanwezigen waren ook de districtscommissarissen van Nickerie en Coronie en twee parlementariërs. Eind april 2024 hebben gepensioneerden en weduwen van de SML met een terugwerkende kracht van zes maanden een pensioenuitkering van SRD 6000 over de periode juli tot en met december 2023 ontvangen. Dit bedrag was gesteld op SRD 1.000 per maand.

De SML-gepensioneerden hadden in 2022 een verzoek via de stichting Pensioenfonds samen met de Bond voor Belangenbehartiging van de Gepensioneerden, gedaan aan de regering. Tijdens een bezoek aan Wageningen in het district Nickerie op 16 december 2023 deed president Chandrikapersad Santokhi de toezegging dat het verzoek gehonoreerd zou worden en bracht dit onder de dringende aandacht van minister Parmanand Sewdien.

In afwachting op de pensioenuitkering ontving de regering ondertussen nog een verzoek van de SML-gepensioneerden om het bedrag van SRD 1000 op te trekken naar SRD 1500. Minister Sewdien deelde gisteren de gepensioneerden mee dat de regering ook dit verzoek heeft ingewilligd en dat een bedrag van SRD 1500 uitgekeerd zal worden voor dit jaar.

LVV-minister Sewdien merkte op dat jongeren wegtrekken uit Wageningen, wat jammer is. Hij voerde aan dat de regering met getroffen maatregelen ziet dat er ontwikkeling komt in dit district. De inzaai van padie die 3 seizoenen terug 18.000 hectaren bedroeg is nu 30.000 hectaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSRD 1500 uitkering voor SML-pensioenen per januari 2024