donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

SRD 13,9 miljoen beschikbaar voor afbouwen logeergebouwen Sipaliwini

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

Om de drie logeergebouwen in het district Sipaliwini af te bouwen, heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) SRD 13.9 miljoen beschikbaar gesteld. Marlon Cairo, directeur van Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB), heeft hiertoe contracten getekend met drie aannemers voor de afbouw en reparatie van de drie logeergebouwen in het district Sipaliwini.

De afbouw en reparatiewerkzaamheden zullen plaatsvinden aan het logeergebouw in de dorpen Guyaba, Poeketi en Godo Olo. Dit project was in 2013 gestart. Echter waren de bouwwerkzaamheden door gebrek aan financiële middelen ‘on hold’ gezet, geeft Cairo aan. Na afbouw van deze logeergebouwen zal het aangenamer zijn voor mensen uit andere delen die voor allerlei zaken naar deze gebieden trekken om te overnachten.

De aannemers dienen binnen 14 dagen te starten met de werkzaamheden en het project moet na 90 werk dagen afgeleverd worden. De drie aannemers die een contract hebben getekend met SFOB zijn onder andere; Todi NV die belast is met de afbouw en reparatie van het logeergebouw Guyaba. Daarnaast zal Alvera NV de verantwoordelijkheid voor de afbouw van het logeergebouw van Godo Olo op zich nemen, terwijl Baska NV het logeergebouw van Poeketie zal completeren.

Het project wordt gefinancierd en gemonitord door SFOB in samenwerking met ROS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSRD 13,9 miljoen beschikbaar voor afbouwen logeergebouwen Sipaliwini