woensdag 4 augustus 2021
25 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

‘Sranan Lusu a Skin’ wordt ‘Seki Siksi’

lees ook ...

Openbare Werken herstelt brug en afvoerput

De brug over de Pararivier in de Sir Winston Churchillweg  die al geruime tijd in minder goede staat verkeerde vanwege het feit dat de liggers op de brug niet compleet waren is het afgelopen weekeind ...

Seki siksi wordt op zondag geïntroduceerd om bewegen te stimuleren. Het dagelijks leven geschied steeds meer zittend door de toenemende automatisering. De televisie, computer, mobiele telefoon etc. bevordert dat. De ministeries Volksgezondheid en Regionale Ontwikkeling en Sport willen met ondersteuning van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie de samenleving bemoedigen  om regelmatig te bewegen met deze campagne.

“Alle vormen van fysieke activiteit kunnen gezondheidsvoordelen opleveren als ze regelmatig en van voldoende duur en intensiteit worden uitgevoerd”, aldus   een persbericht. Seki siksi moet de Surinaamse gemeenschap aanzetten tot regelmatige lichaamsbeweging. Het is bewezen dat  bewegen  de genezing bevordert van niet -overdraagbare (NCD’s),  hartaandoeningen, beroertes, suikerziekte en kanker.

‘Sranan Lusu a Skin’ was het programma van Volksgezondheid  met hetzelfde doel. ‘Seki Siksi’ is daar een uitbreiding van. De ministeries adviseren om bij het bewegen de covid-19 regels in acht te blijven nemen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Sranan Lusu a Skin' wordt 'Seki Siksi'