zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Sranan Connect wil Surinaamse ondernemers bundelen

lees ook ...

Fernandes Bottling Company cleaned up 56 disposal bags at Br...

In collaboration with neighborhood groups, Fernandes Bottling Company successfully organized a beach clean-up event with the goal of bringing attention to the significance of maintaining seas free of ...

Ondernemers Connect is een platform voor Surinaamse ondernemers in Nederland. Nancy Herkul is entrepreneur en gedragsexpert. Zij heeft een herorientatie steunpunt opgezet tijdens de covid-19 periode voor Surinaamse ondernemers in Nederland. Het doel is om uiteindelijk te komen tot samenwerking tussen deze ondernemers en samen obstakels aan te pakken. Ook de versplintering onder deze groep wil men tegengaan met trainingen.

“Het bleek dat ondernemers veel problemen hebben, maar ook veel overtuigingen die belemmerend werken, waardoor ondernemerschap en groei een beetje in een dip komen,” aldus de initiatiefnemer. “Elke ondernemer heeft zijn eigen expertise waaruit men kan leren. Menselijk kapitaal is zeer belangrijk. Bundeling om uit de Covid-19-crisis te komen is uiteindelijke essentieel gebleken.”

De vorige ‘connect’-activiteiten, zijn heel goed ontvangen. Er zijn zelfs voorstellen om ze als tv-format op te nemen en beschikbaar te stellen voor het groter publiek. “Het gaat om wat er leeft in het onderbewustzijn. Als er daar dingen negatief vastzitten – vanuit de eigen ervaring, maar ook overgeleverd door onze voorouders – dan zal dat zich ook uiten in jouw bedrijfsvisie en bedrijfsvoering.”

“Als je denkt dat je ‘niet genoeg bent’ dan zal dat doorsijpelen in je bedrijfsvoering.” Dit is deel van een sessie. “Maar we maken mensen wel bewust van barrières die hun groei stuiten.”  De ‘Sranan Connect’ kent een scala van beroepsgroepen, waaronder dienstverleners, mindset trainers, voetballers, artiesten, zorg, retail en voedingsindustrie.

Gilbert van Lierop, de ambassadeur van Suriname in België is één der sprekers. Ondernemers hebben hun bedrijf kort belicht. Men bekijkt ook de samenwerking met Surinaamse ondernemers in het thuisland, en hoe men om zou moeten gaan met een fenomeen tyuku of politieke inmenging.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSranan Connect wil Surinaamse ondernemers bundelen