dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

SPWE verzorgt informatiesessie voor examenkandidaten Waaldijkschool

lees ook ...

Oude rijbewijzen worden weer verstrekt vanwege tekort aan ma...

Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft aangegeven dat er wordt gewerkt aan het probleem met betrekking tot de rijbewijzen in Suriname. Er wordt momenteel gekeken naar verschillende op...

De examenleerlingen van het Waaldijkcollege hebben in een informatiesessie op 27 oktober jongstleden het een en ander over het ondernemerschap kunnen leren. De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) verzorgde de sessie. Het doel van deze sessie was om bewustwording te creëren onder de leerlingen hoe zij met de opgedane kennis een onderneming kunnen starten.

Karen Peroti, consulent van de SPWE, heeft aangegeven vond het een waar genoegen om de leerlingen de basis vaardigheden van ondernemerschap bij te brengen. De sessie is verzorgd door Lilian Wiebers, die de leerlingen heeft geïnspireerd om hun talenten verder te ontwikkelen na het afronden van hun studie. Wiebers heeft de leerlingen bemoedigd om nu al te starten met het opzetten van een kleine onderneming en zich aan te melden bij de SPWE om meer ondernemersvaardigheden aan te leren.

Onderdirecteur van het Waaldijkcollege, Muriel Barth, heeft aangeduid dat het college een introductieweek heeft georganiseerd, waarbij de leerlingen middels trainingen en motivatie sessies moed wordt ingesproken. In dit kader heeft het college de SPWE benaderd om de sessie “basis ondernemerschap” te verzorgen aan de examenleerlingen en op die manier hun kennis te verbreden. Barth heeft aangegeven dat er verwachtingen zijn dat de leerlingen na de sessie een betere kijk hebben op ondernemerschap.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSPWE verzorgt informatiesessie voor examenkandidaten Waaldijkschool